- Дата и час: 03 Дек 2024, 10:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
търговски регистър
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
търговски регистър
Колеги някой има ли представа дали в крайна сметка търговският регистър ще заработи от 01.07.2007
- v.velikova
- Нов потребител
Току що казаха по радиото, че ще заработи, но нямал още кадрово обезпечаване. Искали "да скъсат пъпната връв между адвокатските кантори и съда"!
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Някай ими ли информация за въпросите по обявения конкурс за служителите към Търг.регистър? Има информация, че 90% били скъсани на първия конкурс.Какъв е бил точно теста?
- leksa
- Младши потребител
Абе, колеги, какво става?
Започва ли да футкционира търговският регистър от 01.01.2008??? (че не съм си актуализирал Сиелата нещо)
Започва ли да футкционира търговският регистър от 01.01.2008??? (че не съм си актуализирал Сиелата нещо)
- juri
- Потребител
Регистъра е на принципа "Всичко е ясно, да влезе убития". Уж ще тръгне, ама нямали хора, трябвало да сканират всички дела, ама на ден не можели повече от пет /по възможност тънички/; сградата на Стамболийски била готова, ама не точно съвсем, щели да изменят нещо в закона, ама не се знаело точно какво и кога
Според мен ще настане страшна вакханлия.
Защо ли им трябваше? Независимо от всичките си кусури, Фирменото работи що годе добре...
Според мен ще настане страшна вакханлия.
Защо ли им трябваше? Независимо от всичките си кусури, Фирменото работи що годе добре...
- gmail
- Младши потребител
а аз днес трябваше да напиша кратко мемо на едни акционери от чужбина за това как ще се процедира след нова година, защото те искат да сменят и името на ад-то, но не са подписали документите и няма да успеем да комплектоваме нещата преди нова година. добре, че го написа колежата, с която работим заедно и аз само се включих накрая с възможно най-деликатния коментар, че съдейки от опита ни при такива сериозни структурни промени, не сме позитивни, че нещата ще тръгнат гладко от самото начало.........
- adiko
- Потребител
и аз така пишех на клиентите по разни ъдвайси последните месеци - че е хубаво да се разбързат и да си завършат нещата по сегашния ред, ама ей го вече доде 1 януари, време не остана.
надявам се нещата да се развият по благоприятно. че нещо и в съда взеха да се забатачват нещата, тука няколко дела на колеги им ги спират без движение за суууупер глупости, ама като казвам супер, значи СУПЕР глупости!
друго - сега ако запазя име, то не ми се продължава запазването автоматично след 1 ян., нали, трябва наново. Ако знае някой нещо да каже, също дали пак ще трябва да се плаща нова такса за запазване.
и още един въпрос, ако пусна сега документи и след 1 ян. съдът издаде решение за регистрация, ще трябва ли да се регистрирам и в БУЛСТАТ както по стария ред или няма да трябва?
надявам се нещата да се развият по благоприятно. че нещо и в съда взеха да се забатачват нещата, тука няколко дела на колеги им ги спират без движение за суууупер глупости, ама като казвам супер, значи СУПЕР глупости!
друго - сега ако запазя име, то не ми се продължава запазването автоматично след 1 ян., нали, трябва наново. Ако знае някой нещо да каже, също дали пак ще трябва да се плаща нова такса за запазване.
и още един въпрос, ако пусна сега документи и след 1 ян. съдът издаде решение за регистрация, ще трябва ли да се регистрирам и в БУЛСТАТ както по стария ред или няма да трябва?
- frontmen
- Потребител
при пререгистрацията доколкото си спомням няма да запазваме име, само ще подадем документите, ще палим свещ да не се е регистрирал някой преди нас с нашето име, защото вече няма да може да има както досега регистрирани еднакви имена в различните окръжни съдилища и ако вече има такова име (на територията на РБ ) ще ни укажат да го променим. не помня точно как беше, а не ми се четеше днес ако на вас ви се чете в преходните и заключителните разпоредби е уредена пререгистрацията ходих преди време на един семинар, много беше интересен, но тогава останах с впечатлението, че в момента, в който закона влезе в сила, ще трябва да зависнем на едни опашки и да се надяваме да не ни "вземе" някой името
- adiko
- Потребител
frontmen написа:и аз така пишех на клиентите по разни ъдвайси последните месеци - че е хубаво да се разбързат и да си завършат нещата по сегашния ред, ама ей го вече доде 1 януари, време не остана.
По отношение на името - в Бургас, в бланката, която ти издават за "уникалност" на името е записано изрично - до 31.12.2007 г. , т.е. до този момент името е резервирано. Ако считате, че няма да успеете с процедурата до края на месеца, ще следва да запазите ново име - вече, вероятно, може би при действието на ЗТР.
По втория въпрос - защо да не трябва и в регистър "БУЛСТАТ"? Търг. регистър си е търг. регистър, регистър БУЛСТАТ си е съвсем отделен, нищо, че са към АВ.
-
ianeva - Потребител
на мен в Пловдив ми казаха, е търговският регистър ще запоне работа от 01.01.2008 г. но само за нова егистарция, за промени - КЪМ оКРЪЖЕН СЪД
- taniadikova
- Младши потребител
ianeva написа:frontmen написа: и още един въпрос, ако пусна сега документи и след 1 ян. съдът издаде решение за регистрация, ще трябва ли да се регистрирам и в БУЛСТАТ както по стария ред или няма да трябва?
По втория въпрос - защо да не трябва и в регистър "БУЛСТАТ"? Търг. регистър си е търг. регистър, регистър БУЛСТАТ си е съвсем отделен, нищо, че са към АВ.
А според мен няма да има нужда. В регистър Булстат ще се регистрират вече само ЮЛ-нетърговци, клонове и др. изброени в чл. 3 от ЗРБ.
- silvia_ili
- Нов потребител
а има ли нещо вярно в твърдението,че ще се подават документи само по електронен път? И още нещо- освен бланките, които видях публикувани в ДВ, ще трябва ли да подготвяме и представяме пак учередителни актове, декларации, спесимени и т.н. защото ако става по електронен път, немога да си представя как ще стане това
- stupy
- Младши потребител
stupy написа:а има ли нещо вярно в твърдението,че ще се подават документи само по електронен път?
За да стане това трябва да променят ЗТР . За сега подаването на документи по електронен път е само възможност, не е задължително.
- silvia_ili
- Нов потребител
съобразно един текст от ЗТР "едновременно със заявлението за пререгистрация може да се подаде заявление за вписване на нови обстоятелства"
Колеги, това значи ли според Вас, че преди пререгистрацията няма да могат да се правят промени?
Моля да споделите Вашите мнения
Колеги, това значи ли според Вас, че преди пререгистрацията няма да могат да се правят промени?
Моля да споделите Вашите мнения
- kolegka
- Младши потребител
|
|