начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Чуждестранна фирма иска да работи с мен дистанционно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чуждестранна фирма иска да работи с мен дистанционно

Мнениеот loecker » 31 Юли 2007, 14:44

Здравейте

Пред мен стои следния казус. Дизайнер съм на свободна практика. Чуждестранна фирма иска да работи с мен дистанционно дългосрочно. Как е най-добре да формализираме нещата тъй като бих искал да се осигурявам на висок доход, за да мога да ползвам кредит след време. Да направя ли фирма през която да минават документите (най-вече плащания и поръчки)? Мога ли да сключа договор с контрагент които не е регистриран в БГ като човек със свободна професия? Търговско представителство?

Благодаря
loecker
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 07 Авг 2007, 14:59

Няма нужда да правите фирма, просто си сключвате граждански договор и се осигурявате на висок %-няма нищо нередно упражнявате си свободната професия по този договор. може да правите и фирма но тогава облагането май е по-сложно и ще ви трябва счетоводство.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот loecker » 22 Авг 2007, 16:48

10х
loecker
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 23 Авг 2007, 15:06

Всъщност сега като се замисля с новия закон за доходите на физически лица може да се окаже по-изгодно да си регистрирате фирма, но това ще го мислите като влезе в сила този закон
pitasht
Активен потребител

Назад към Търговско право