Здравейте,
имам за разрешаване казус, който ме поставя в сериозно затруднение.
Аз съм сътрудник на фирма за посреднически услуги в сферата на недвижимите имоти. В качеството си на такъв сътрудник подписвам с клиентите продавачи и купувачи посреднически договори. Един продавач по такъв договор наруши сериозно клаузи на същия и в полза на фирмата възникна правото да получи неустойка. Продавачът отказа да плати такава, а моята управителка отказва да заведе дело от името на фирмата. Така като краен резултат и труда и пропуснатата полза от неустойката си е за моя сметка. Ходих при адвокат, който твърди, че няма никакъв начин да заведа делото, от свое име, без участието на фирмата? Питам има ли юрист който може да намери начин да ми помогне???
- Дата и час: 01 Дек 2024, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли юрист който ще се справи?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
предполагам, че посредническия договор е сключен между фирмата, в която работите, и клиента. В такъв случай право да търсят каквато и да била защита имат само те. Вас ви няма в случая като потърпевшо лице. Дори и вие да сте го подписали, то е от името на фирмата.
Убедена съм, че в трудовия ви договор сте на твърда заплата. Така че няма адвокат, който да си изсмуче от пръстите правен интерес за дело. а за завеждане на дело първо трябва да се докаже интерес.
Убедена съм, че в трудовия ви договор сте на твърда заплата. Така че няма адвокат, който да си изсмуче от пръстите правен интерес за дело. а за завеждане на дело първо трябва да се докаже интерес.
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
Dopalnenie kam vaprosa?
Ако съм подписала договора от името на фирмата, но нямам надлежно сключен с тях/с фирмата/ договор и моята шефка не е потвърдила, че приема договора за сключен от името на фирмата, в такъв случай за кого възникват последиците от договора - за мен или за фирмата???
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
- tliubenova
- Младши потребител
Ако от фирмата не искат да се занимават, можете да направите следното: Агенцията ще ви прехвърли вземането си за неустойка, възникнало на база посредническия договор, като по този начин ще станете титуляр на вземането и ще имате правен интерес от воденето на дело срещу недобросъвестния съконтрагент-клиент.
- slash
- Нов потребител
Eto v tova e vaprosa!!!
Първо благодаря за идеята с прехвърлянето на вземането - изключително оригинална е, а освен това до момента нямаше нито един рист, който да се досети за изход!
На второ място обаче е вярно, че аз нямам никакъв договор с фирмата, а впоследствие шефката така и не потвърди договора, който сключих с продавача! В такъв случай в чия полза възникват вземанията по този договор, с кого напрактика се оказва, че е обвързан продавачът?
Доколкото съм запозната правата и задълженията, възникващи от действия извършени без представителна власт, възникват направо за ''представителя'/мнимия/, а не за представлявания, който напрактика не е давал правомощия, за да възникнат последиците за него!
Не зная дали разсъждавам правилно, но отговора на последния специалист също ме навежда в тази посока???
Благодаря Ви!!!
На второ място обаче е вярно, че аз нямам никакъв договор с фирмата, а впоследствие шефката така и не потвърди договора, който сключих с продавача! В такъв случай в чия полза възникват вземанията по този договор, с кого напрактика се оказва, че е обвързан продавачът?
Доколкото съм запозната правата и задълженията, възникващи от действия извършени без представителна власт, възникват направо за ''представителя'/мнимия/, а не за представлявания, който напрактика не е давал правомощия, за да възникнат последиците за него!
Не зная дали разсъждавам правилно, но отговора на последния специалист също ме навежда в тази посока???
Благодаря Ви!!!
- tliubenova
- Младши потребител
A какъв е проблема агенцията да "потвърди" договора и да ви прехвърли вземането след това? И ако само Ви прехвърли вземането, то това не е ли потвърждение с конклудентни действия.
- slash
- Нов потребител
Можете да си съдите клиента. Гесция. Водене на чужда работа без пълномощно...
А дали въобще си струва...
А дали въобще си струва...
- vassilev
- Активен потребител
Въпрос?
А няма ли, след като съм сключила договора без представителна власт - правата и задълженията да възникват в моята сфера/моят подпис на изпълнител-сътрудник/ фигурира!!!?
- tliubenova
- Младши потребител
Имуществена отговорност може да възникне и на недоговорно основание - примерно непозволено увреждане.
Наистина трябва с цялата фактология по случая да отидете при добър адвокат.
Успех!
Наистина трябва с цялата фактология по случая да отидете при добър адвокат.
Успех!
- marianchica
- Младши потребител
???
Да считам ли от последния разговор, че от така сключения договор не възникват права и задължения и няма обвързани страни?
Бихте ли ми препоръчали и добър, според Вас адвокат, който оперира на територията на Смолян или Пловдив!!!
Бихте ли ми препоръчали и добър, според Вас адвокат, който оперира на територията на Смолян или Пловдив!!!
- tliubenova
- Младши потребител
малко несериозно, без проучване...
За да посредничите при такъв вид сделки не трябва ли задължително да сте търговец или да имате някакъв лиценз или разрешение. Договорът ще е валиден, освен ако не е нищожен по някаква причина- начална невъзможност, предмет. Как така сключвате договори без да имате представителна власт или поне някакъв договор с фирмата. Дали, ако продължите да упорствате няма да ви заплашат с жалба до прокуратурата. Както и да е, посетете адвокат за да защити интереса Ви най-добре!
- sainul
- Младши потребител
!!!!
На първо място, за да извършвам подобни сделки не ми е необходим лиценз. Извършването им ме задължава впоследствие или преди това да имам качеството търговец. Що се отнася до въпроса Ви как така подписвам договори без представителна власт, отговарям: в момента на подписване на този договор, аз все още не бях получила от шефката моя договор с фирмата за подпис, имахме устна уговорка по този начин да подписвам, а после/след като си уредим отношенията тя ще потвърди всички договори-искаше да се работи/ Сега разбирате ли работих по тази сделка в полза на фирмата 2 месеца и накрая, когато възникна проблем с продавача/такива често възникват/, шефката заяви, че не желае да се занимава със съд. Но нали разбирате, аз, а не тя работих 2 месеца/финансово сделката си заслужава/ и накрая трябва и да търся начин да се защитя! Повдигам всичките въпроси,доколкото знанията на студент по право позволяват, за да ме насочите към отговор, тъй като не всеки адвокат би се заел, а както разбирам някои не виждат никакво решение!
Благодаря Ви и моля посочете ми адвокат в Смолян или Пловдив!!!
Благодаря Ви и моля посочете ми адвокат в Смолян или Пловдив!!!
- tliubenova
- Младши потребител
Щом работите "нелегално", то трябва да очаквате, че и резултатите от труда Ви ще бъдат такива, т.е. в повечето случаи незащитени .
- rts
- Активен потребител
Blagodarq
Благодаря на всички за съветите!
Записах си всичките и смятам да ги изпълня, а най-вече този за адвоката!
Разберете ме правилно, не съм разчитала форума да ми реши проблема, а само да ми посочи, че има решение, защотото не всички адвокати са готови да се занимават с подобен казус.
Аз приемам всякакви мнения, които са юридически, не приема само морални квалификации.
Никого не считам за виновен, просто считам, че трябва да си разреша проблема.
Колкото до смелостта, считам, че в живота я проявявам повече отколкото във форума!
Искрено благодаря на всички, много ми помогнахте!!!
Записах си всичките и смятам да ги изпълня, а най-вече този за адвоката!
Разберете ме правилно, не съм разчитала форума да ми реши проблема, а само да ми посочи, че има решение, защотото не всички адвокати са готови да се занимават с подобен казус.
Аз приемам всякакви мнения, които са юридически, не приема само морални квалификации.
Никого не считам за виновен, просто считам, че трябва да си разреша проблема.
Колкото до смелостта, считам, че в живота я проявявам повече отколкото във форума!
Искрено благодаря на всички, много ми помогнахте!!!
- tliubenova
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|