колеги какви са необходимите документи?
1. Протокол от общото събрание
2. нотариална заверка на подписа
3 Дружествен договор с новия управител, несъдружник.
4. ? необходимо ли е свидетелство за съдимост за лицето и актуално състояние
5. Документ за платена държавна такса
6. Заявление за вписване на обстоятелствата - от къде бих могла да го взема?
- Дата и час: 03 Дек 2024, 08:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна на управител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Смяна на управител
megy_bogestvena написа:колеги какви са необходимите документи?
1. Протокол от общото събрание
2. нотариална заверка на подписа
3 Дружествен договор с новия управител, несъдружник.
4. ? необходимо ли е свидетелство за съдимост за лицето и актуално състояние
5. Документ за платена държавна такса
6. Заявление за вписване на обстоятелствата - от къде бих могла да го взема?
Точки 1 и 2 - безусловно необходими. Точка 3 - някои съдилища изискват договор между дружеството и управителя. За мен съществувмането на такъв договор не е предпоставка за вписване, така че може и без негоу но естествено мнението ми не е меродавно, освен когато аз разглеждам преписката. Точка 4 - не. Точка 5 - да, държавната такса е 20 лева за вписването. Точка 6 - дож края на годината Вие си пишете заявлението. След това има ишзготвени формуляри за новия ред за вписване в търговския регистър.
Не искам да Ви обиждам, но все пак ако не сте юрист (а въпросите Ви подсказдват, че не сте), потърсете адвокатска помощ. Този форум е за взаимопомощ между юристи и консултациите на хора извън тази професия не се толерират.
- system
- Активен потребител
Благодаря!!!!
Благодаря за консулатцията.
Изпита по Търговско право не съм го взела, но ще се справя.
Сама съм си регистрирала дружеството, сама ще си сменя управителя.
Изпита по Търговско право не съм го взела, но ще се справя.
Сама съм си регистрирала дружеството, сама ще си сменя управителя.
- megy_bogestvena
- Младши потребител
Brawo! Mnogo ste nahod4iwa i uporita! Ej takiwa hora hareswam.
"Не може да има безупречно действие, но може да има безупречен извършител."
- socrat
- Младши потребител
точка 3 се нарича договор за възлагане на управление със страни дружеството и управителя, а не дружествен договор, защото иначе ще имаме два друж. договора за едно дружество.
- barri
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|