- Дата и час: 03 Дек 2024, 08:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пререгистрация на ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Пререгистрация на ООД
Здравейте! Знам,че в момента тече процедура по пререгистрация на търговците. Въпросът ми е следният: Може ли ООД, което е с 3-ма съдружници при пререгистрацията да заяви, че единият съдружник излиза от дружеството, и едновременно с това да се смени наименованието на дружеството? Какъв комплект от документи трябва да носим в Агенцията по вписванията, и какви ще са таксите? Благодаря на всеки, който даде отговор!
- Soma9
- Младши потребител
otnosno preregistraciqta na OOD
vlezte na http://www.brra.bg i razgledaite normativnata uredba, nai-ve4e Zakon za targovskiq registar. Vsi4ki formulqri sa6to sa tam. Za imeto - ako iskate da e novo i unikalno za stranata - vlizate na spravki/dokumenti bez partida/prava varhu firmi i dano ne otkriete savpadenie ... Principno e vazmojno ednovremenno s preregistaciqta da se vpi6e i promqna, no nqmam prakti4eski opit, zasega. Moje bi next week ...
- Zokky
- Нов потребител
За адвоката сте прави!Но аз исках повече да ви попитам на каква сума възлизат таксите, и отделно адвокатския хонорар(горе- долу, защото той е според адвоката,разбира се)
- Soma9
- Младши потребител
Здравейте!
И при мен пререгистрацията е приоритетна тема,тъй като съм задвижила и документите.
Но това,което бих искала да споделя по отношение на темата е,че вярно че зак.за търговския регистър позволява едновременно с пререгистрацията на фирмата да се впише и ново обстоятелство-но как да се впише примерно промяна на фирмата или седалището и адрес на управление,след като за тези обстоятелства трябва да си се свика по установения ред ОС ,да се обяви в търг.р-р поканата и т.н.
Така че,на практика според мен няма как да стане едновременно с пререгистрацита и вписване на новото обстоятелство( освен ако вече не е взето р-ние от съответния компетентен орган).Би могло само едновременно със заявлението за пререгистрация да се обяви и поканата за свикване на ОС, на което впоследствие ще се взема р-ние за промяната на името ,седалището и т.н.
И при мен пререгистрацията е приоритетна тема,тъй като съм задвижила и документите.
Но това,което бих искала да споделя по отношение на темата е,че вярно че зак.за търговския регистър позволява едновременно с пререгистрацията на фирмата да се впише и ново обстоятелство-но как да се впише примерно промяна на фирмата или седалището и адрес на управление,след като за тези обстоятелства трябва да си се свика по установения ред ОС ,да се обяви в търг.р-р поканата и т.н.
Така че,на практика според мен няма как да стане едновременно с пререгистрацита и вписване на новото обстоятелство( освен ако вече не е взето р-ние от съответния компетентен орган).Би могло само едновременно със заявлението за пререгистрация да се обяви и поканата за свикване на ОС, на което впоследствие ще се взема р-ние за промяната на името ,седалището и т.н.
- Ivanika
- Младши потребител
пререгистрация за едно с промяна може да стане на 1 път,като се подадат отделно заявление за пререгистрация и заявление за промяна.За Промените прочети чл.21 от наредбата.Изписваш досегашния адрес и име (в случая) в група "основни обстоятелства" и отстрани зачертаваш кутийката "заличаване" .В самото заявление за промяна попълваш само тези полета, по които има промяна,като,разбира се незабравяш да пишеш фирмата и ЕИК.
- d2
- Младши потребител
А когато се вписват две нови обстоятелства , два пъти ли се внася таксата за промяна-за всяко поотделно?
- Soma9
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|