начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Кой може да подава заявленията в новия Търг. регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой може да подава заявленията в новия Търг. регистър

Мнениеот Jurgen » 21 Яну 2008, 12:44

Колеги, обръщам се към вас със следния въпрос, като предварително се извинявам ако вече този въпрос е обсъждан.
Та в крайна сметка, може ли някой друг освен управителя /представляващия/ дружеството да подаде документи за пререгистрация. Под някой друг визирам изрично упълномощенио лице с нот. пълномощно, в което да си пише, че лицето е упълномощено да подаде, подпише и получи всички свързани с пререгистрацията документи и т.н.
Не ми е ясно как е уреден този въпрос практически, за това ако има някой който вече е подал заявление за пререгистрация да сподели своя опит.
Благодаря предварително!!!
Jurgen
Младши потребител

Мнениеот deian_iotov » 21 Яну 2008, 14:13

Да, разбира се! В практически план няма никакъв проблем някой друг да подаде документи за регистрация, пререгистрация, обстоятелства и всичко друго в Агенцията по Вписване! Единственото необходимо е:
- Пълномощно от управителя на дружествяото за извършване на това - нотариално заверено
- нотариална заверка на заявлението - формуляр което се попълва и подава в агенцията които може да се изтеглят от страницата на Агенцията http://www.brra.bg
deian_iotov
Младши потребител

Мнениеот punisher » 21 Яну 2008, 14:29

Може да се подаде и от друго лице.Не е нужно вече пълночощно с нотар.заверка,т.к. вече няма такава нужда,а лицето,което подава заявлението е само приносител.Пълномощник вече няма по ур. в ЗТР.
Иначе самото заявление,което се подава от управителя/ите,трябва да бъде нотар.заверено най-отзад на самото заявление.
punisher
Потребител

Мнениеот tiarra » 21 Яну 2008, 14:36

Става въпрос не само за подаване, а дали може лицето да е упълномощено освен да подаде, и да подпише заявлението и всички свързани с пререгистрацията документи и т.н.
tiarra
Потребител

Мнениеот Sahiba » 21 Яну 2008, 14:38

Не :shock:
Sahiba
Потребител

Мнениеот punisher » 21 Яну 2008, 14:49

Не ,подписване не може.Как ще подписва.Това го правят само лицето/ата,които по закон представляват търгавеца.
punisher
Потребител

Мнениеот deian_iotov » 22 Яну 2008, 12:26

т.е. искате да кажете че вече не е необходимо пълномощно за да се подават заявленията, а само нот. заверка на заявлението подписано от управителя на дружеството!!?
Тези си ги менят всеки ден тия наредби! :?
deian_iotov
Младши потребител

Мнениеот leator » 22 Яну 2008, 12:51

Никога не се е изисквало приносителят (пощальонът) на заявлението да представя пълномощно. Просто някои лелки решили така, май беше във Варна?
leator
Потребител

Мнениеот lazarov » 22 Яну 2008, 13:29

Значи, доколкото имам информация, Заявлението (примерно А4) се подписва от заявителя (управител) и се подписва от него лично или на място в АВ (това вече не знам вярно ли е), или се заверява нотариално, ако ще го носи друг човек. Съответно нот. пълномощно не следва да се изисква! Досега обаче чух от двама души, че въпреки нотариалната заверка на заявлението са им поискали И ПЪЛНОМОЩНИ, което е безумно.....
lazarov
Младши потребител

Мнениеот Jurgen » 22 Яну 2008, 17:46

Колеги, днес пусках документи в новия Търговски регистър.
Положението е следното:
Ако се подават лично от Управителя, той подписва заявлението пред "лелката" :D
Ако ли не, заверява пред нотариус заявлението, а този, който ги подва носи нот. завер. пълномощно за да ги подаде.
Споделям информацията, която получих директно от "лелката", така че при спорна практика не знам на кого да се сърдим
А сетих се - на правния гений, измислил и осъществил Закона за търг рег и Наредбата към него
Специални благодарности и на министъра на правосъдието за чудесно организираната дейност на Агенцията по вписванията, опашките и чудесата на които ще ставаме свидетели в бъдеще.
Алилуя братя и сестри!!!
Jurgen
Младши потребител

Мнениеот lazarov » 22 Яну 2008, 20:00

Ясно значи, малоумна работа - интересно ми е защо ще искат пълномощно на тоя, дето носи (да не говорим, че основание в закона също не виждам).....ама сефте да има тъпотия
lazarov
Младши потребител

Мнениеот tiarra » 22 Яну 2008, 22:18

Пълномощно е необходимо при пререгистрация - за получаване на актуалното състояние.
tiarra
Потребител

Мнениеот lazarov » 22 Яну 2008, 22:48

Това ясно - работата е, че разбрах че и "лелките" в регистъра искат такова при подаване на заявлението! А и колегата горе е "установил" същото.... :?
lazarov
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Яну 2008, 23:02

Нотариално заверено пълномощно,че и за актуално ,тоя търговски регистър преди си беше публичен ....сега....... ????......Според АПК , ГПК ,че и НПК
адвокатите винаги сме били с писмено пълномощно. Това е лудост /лично мнение/
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 06 Фев 2008, 13:13

Включвам се тук, за да не пълним форума с повтарящи се теми.
Въпросът ми е , след като се разбра ,че пълномощното трябва по принцип да е с нотариална заверка, дали може да се извърши регистрация с адвокатско пълномощно. :roll: Щото например някои "умни глави" са ме пращали и него да заверявам .
Преди да започне да действа регистъра ,бях говорила със служители , които ми обясниха,че "...май няма да може да правят адвокати регистрацията." Така им обяднили на тяхното обучение. Повечето клиенти обаче, изпадат в ужас , ако трябва сами да се справят.
Ще съм благодарна за всяка споделена практика, въпреки,че предполагам и тук, както и във фирмените отделения практиката на различните места ще е различна.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот renic » 06 Фев 2008, 13:27

Ами Търговския пълномощник. Нали представлява дружеството по силата и на закона - чл. 26 от ТЗ?
renic
Младши потребител

Да питам и аз нещо

Мнениеот Hrizantema » 08 Фев 2008, 19:48

При нова регистрация се изисква нотариална заверка и на подтиса на управителя. Ако управителя е чуждестранно лице, нотариалната заверка на подписа му къде трябва да бъде извършена? В България или в неговата страна?
Hrizantema
Нов потребител

Мнениеот leator » 08 Фев 2008, 20:04

мале мале
leator
Потребител

Мнениеот mandril » 11 Фев 2008, 10:01

Може ли или не може само с адвокатско пълномощно?

Моля колегите, които са минали по този път да споделят, защото в една друга темичка разни колеги решиха да си запазят за себе си информацията относно новия ред по пререгистрациите, все едно ако помогнат с информация ние няма да висим като тях на големите опашки. Същото ми се случи и на една опашка в СГС. Колегата думите с ченгел да му ги вадиш от устата и в края на краищата нищо не ми каза. Дребна душица!
mandril
Младши потребител

Мнениеот dil_d » 11 Фев 2008, 10:24

Заявлението се подписва по 2начина от Управителя на фирмата:
1. Лично пред служителката в търговския регистър (на гишето) или
2. Пред нотариус, който удостоверява това и Вие го носите със или без пълномощно.
"Подсъзнанието може всичко"
dil_d
Младши потребител

Следваща

Назад към Търговско право