начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Туристическа фирма не изпълнява договор за тур. пътуване

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Туристическа фирма не изпълнява договор за тур. пътуване

Мнениеот stoil2 » 25 Яну 2008, 18:29

Ползвах услугите на туристическа фирма съгласно договор за туристическо пътуване по маршрут Варна-Кайро-Варна. На връщане обаче ни оставиха в Бургас заради лошото време и от там всеки сам да се оправя. Поисках да ми възастановят разходите които имахме за да стигнем до Варна (хотел в Бургас защото ни стовариха в Бургас в 3 сутринта). Те обаче отказаха.
При тези обстоятелства какво мога да направя? Подадох жалба онлайн в Комисията за защита на потребителя но нямам никакъв отговор. Ако предява съдебен иск каква такса трябва да платя? Става въпрос за малка сума - около 150 лева. Има ли някакъв опростен вариант за подаване на граждански искове за малки суми?
stoil2
Нов потребител

:)

Мнениеот diki29 » 29 Яну 2008, 23:25

Съдете фирмата,с присъдени разноски по делото,но адвокадските няма кой да ви ги опрости. По договор предполагам,че имате право на неустоики.При малки суми-целта удовлетворява справедливостта:) А,колкото до КЗП - неразчитайте:(
diki29
Нов потребител

Мнениеот zlobarov » 30 Яну 2008, 09:02

Значи пари имате да ходите на екскурзия до Кайро , а нямате пари да си платите консултация при адвокат ! Типичния келепирджииски манталитет !
zlobarov
Нов потребител

Мнениеот margaritahlebarova1 » 30 Яну 2008, 09:57

suvetut mi e da si pro4etete dogovora t.e. tova koeto pishe vurhu bileta obiknoveno pri loshi atmosferni usloviq ne obezshtetqvat,no trqbbva da pro4etete i ako moje imeto na kompaniqta.
a kum zlobarov-tvoq e tipi4no bg mantalitet shtoto za bg grajdanite ekskurziq do Kairo e = na tozi ima kinti , koeto ne e zaduljitelno 8)
margaritahlebarova1
Младши потребител

Мнениеот stoil2 » 31 Яну 2008, 12:27

Компанията е ОН ТРАВЕЛ. В договора за туристическо пътуване пише че са длъжни да обезпечат пътуването. Нищо не пише за лоши атмосферни условия. А иначе самолетен билет няма защото е e-ticket - само разписка без условия конкретно за самолетния билет.
Къде трябва да заведа такова дело - в СГС?
Имам пари за адвокат, но при положение че претенцията ми е за 120 лв, малко няма смисъл, ако не мога да се оправя сам.

margaritahlebarova1 написа:suvetut mi e da si pro4etete dogovora t.e. tova koeto pishe vurhu bileta obiknoveno pri loshi atmosferni usloviq ne obezshtetqvat,no trqbbva da pro4etete i ako moje imeto na kompaniqta.
a kum zlobarov-tvoq e tipi4no bg mantalitet shtoto za bg grajdanite ekskurziq do Kairo e = na tozi ima kinti , koeto ne e zaduljitelno 8)
stoil2
Нов потребител

Мнениеот barri » 31 Яну 2008, 15:09

дело ще заведеш пред съда по седалището на ответника...мисля, че Он травел са регистрирани в сф.- СРС
barri
Потребител

Мнениеот stoil2 » 04 Фев 2008, 22:01

А какви такси трябва да заплатя за да заведа дело?

barri написа:дело ще заведеш пред съда по седалището на ответника...мисля, че Он травел са регистрирани в сф.- СРС
stoil2
Нов потребител

Мнениеот barri » 05 Фев 2008, 17:52

4% от сумата по иска.
barri
Потребител

Назад към Търговско право