Колеги, моля за помощ по следния казус:
Чл.220,ал.1,изр.3 гласи, че член на Съвета на директорите не може да представлява акционер.
Какво става когато членът на СД е и управител на ЕООД, което е основен акционер в АД-то? той би следвало да представлява ЕООД-то по закон. В този случай важи ли цитираната забрана според Вас и как следва да се процедира????
- Дата и час: 27 Фев 2025, 17:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
представителство в ОС на акционерите
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
колеги, според вас представителството по закон /управител/ влиза ли в понятието "да представлява"?
Би трябвало да се отнася само за пълномощниците...
какво мислите по въпроса
Би трябвало да се отнася само за пълномощниците...
какво мислите по въпроса
- kolegka
- Младши потребител
Според мен става дума само за представителство по пълномощие.
Вижте чл.226 от ТЗ:
"Представители.
Всеки акционер има право да упълномощи писмено лице, което да го представлява в общото събрание".
Според мен съвместният прочит на двата текста води до извода, че за представителство по закон, както е във Вашия случай, няма ограничение.
Да не говорим, че в практиката си имам няколко АД-та, в Съвета на директорите на които влизат лица, които са управители на дружества-акционери. В регистърни производства съм представяла десетки протоколи-никога не съм имала проблем.
Вижте чл.226 от ТЗ:
"Представители.
Всеки акционер има право да упълномощи писмено лице, което да го представлява в общото събрание".
Според мен съвместният прочит на двата текста води до извода, че за представителство по закон, както е във Вашия случай, няма ограничение.
Да не говорим, че в практиката си имам няколко АД-та, в Съвета на директорите на които влизат лица, които са управители на дружества-акционери. В регистърни производства съм представяла десетки протоколи-никога не съм имала проблем.
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|