Здравейте, колеги!
След 3-седмично чакане за първоначална регистрация на ООД в ТР, днес получих отказ.
Мотиви:
...при извършената проверка се установи , че друго лице
има права върху заявената за вписване фирма - Нас - транс ЕООД , вписано по ф.д. № ...... по описа на ........ окръжен съд. Към индивидуализиращите белези на наименованието на фирмата не следва да бъдат
включвани правната форма на търговеца, както и препинателни знаци и разстояния , които при изписване и изговаряне наименованието на фирмата
на търговеца не могат да изпълнят функцията по индивидуализация на търговеца. С оглед провеждане на въвеждания със
ЗТР принцип за национална уникалност на наименованието на фирмите , следва да бъде
постановен отказ по заявлението за първоначална регистрация на търговец, при наличие на вписан
друг търговец, на когото принадлежат правата върху съответната фирма.
При така изяснената фактическа обстановка - друго лице има права върху заявената за вписване
фирма НАСТРАНС, следва да се откаже първоначална регистрация по заявление с рег . №................
Та питането ми е: има ли някаква наредба или друг норм. акт за наименованията на дружествата?
Моля Ви, адски ми е спешно, а в момента нямам достъп до Апис/Сиела...
- Дата и час: 27 Фев 2025, 17:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно-норм. акт за наименованията на дружествата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Нямахте ли удостоверение за запазено име (уникалност) при подаването на документите за регистрация ?
- rts
- Активен потребител
Нямах. При предварителна справка в ТР - меню "справки", подменю "права върху фирма" не ми излезе нито Нас-транс, нито Настранс, което ме кара да мисля, че дори да бях запазила име, това нямаше да промени нещата - отказ щеше да има.
Както и да е, намерих решение на проблема си.
Както и да е, намерих решение на проблема си.
- pachikrak
- Младши потребител
Опитах търсене на Нас Транс и ми излязоха... "Общо 9625 намерени фирми." При търсене на Настранс излезе единствено отказът..
От това следва, че може да няма фирма "Настранс", независимо от правната форма, но ако има фирма "Нас Транс" или "На странс" или "Настран С", значи името се ползва!!!
Това е много обезпокоително, защото няма как да се проверят всички възможни варианти на разчленяване на името!
Или може би трябва винаги да правим едно запазване с Д1 и да чакаме ще го признаят ли, че да изгорят поне само 50 лева.
Пак правя проверка - НЯМА ПОЛЗВАНО ИМЕ "НАСТРАНС" !!!
От това следва, че може да няма фирма "Настранс", независимо от правната форма, но ако има фирма "Нас Транс" или "На странс" или "Настран С", значи името се ползва!!!
Това е много обезпокоително, защото няма как да се проверят всички възможни варианти на разчленяване на името!
Или може би трябва винаги да правим едно запазване с Д1 и да чакаме ще го признаят ли, че да изгорят поне само 50 лева.
Пак правя проверка - НЯМА ПОЛЗВАНО ИМЕ "НАСТРАНС" !!!
- SashkoS
- Потребител
Точно за това иде реч...
Висейки на опашката на Агенцията по вписванията в Перник, през цялото време следих мониторите на служителките (процедурата, менютата, които ползват и т.н.), и съм сигурна, че ако бях подала Д1 за запазване "НАСТРАНС", щяха да ми го запазят, защото преди да ми пуснат регистрацията, лелите провериха и ми казаха, че името е свободно. На практика те проверяват в менюто "права върху фирма".
Остават открити въпросите какво щеше да стане, ако бях запазила "НАСТРАНС" - дали щях да получа отказ на сегашното основание (че има дружество "НАС-ТРАНС")? Какво щеше да стане с моето запазване на име (права, такса и т.н.) в този случай? Какъв би бил резултатът от обжалване на подобен отказ? Или щяха да си затворят очите, защото така и не намерих нормативен акт за наименованията на дружествата....
Висейки на опашката на Агенцията по вписванията в Перник, през цялото време следих мониторите на служителките (процедурата, менютата, които ползват и т.н.), и съм сигурна, че ако бях подала Д1 за запазване "НАСТРАНС", щяха да ми го запазят, защото преди да ми пуснат регистрацията, лелите провериха и ми казаха, че името е свободно. На практика те проверяват в менюто "права върху фирма".
Остават открити въпросите какво щеше да стане, ако бях запазила "НАСТРАНС" - дали щях да получа отказ на сегашното основание (че има дружество "НАС-ТРАНС")? Какво щеше да стане с моето запазване на име (права, такса и т.н.) в този случай? Какъв би бил резултатът от обжалване на подобен отказ? Или щяха да си затворят очите, защото така и не намерих нормативен акт за наименованията на дружествата....
- pachikrak
- Младши потребител
По моя преценка щеше да получиш отказ на запазването на името.
Погледни в документи без партида на ТР - откази - пълно е с откази на Д1.
Така е, проверката на име не включва всякакви комбинации с тирета, паузи и маймуни в него.
Докато пререгистраторите, сигурно ползват други бази данни и както в много случаи зависи на кого ще попаднеш.
Погледни в документи без партида на ТР - откази - пълно е с откази на Д1.
Така е, проверката на име не включва всякакви комбинации с тирета, паузи и маймуни в него.
Докато пререгистраторите, сигурно ползват други бази данни и както в много случаи зависи на кого ще попаднеш.
- SashkoS
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|