начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Моля за коментар...

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за коментар...

Мнениеот atanaspetrovmeister » 17 Мар 2008, 23:56

Здравейте,
Скоро приключих процедура по заличаване на СД. Всичко премина добре и съм много доволен т.к. за първи път се сблъсквам с подобно нещо! До тук добре, но... днес човекът отива в НАП да си подаде декларацията за миналата година и наперен да попита каква ще е процедурата догодина предвид факта, че вече е заличен в ТР. И... идва изненадата- оказва се че според чл. 162 (1) ДОПК е трябвало в деня на подаване на заявлението за заличаване (преди около месец- 19.02.) да подаде декларация за този последен период - от 01.01. до деня на заявлението?! Останах си доста изненадан - та идеята ми е за тази данъчна декларация - това не е ли счетоводна работа да се следят сроковете за подаването им. Гадно стана, че ми е приятел , а неговата счетоводителка му казала, че това било адвокатска работа- да му подам декларацията( аз съм си още студент , де :roll: - просто ми беше интересно да опитам- така, че приемам критики)! Така като си мисля тези счетоводните закони- ЗОДФЛ, ДОПК, ЗДДС - не е ли работа на счетоводителя да следи сроковете на декларациите...? Жалко за желанието ми за помощ - набучих му 500 лв акт :evil: . И каква е тази логика- за миналата година срока му е до 31.03. , а за тия два месеца.... вече в нарушение :?: Благодаря на отзовалите се! :?:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот SashkoS » 18 Мар 2008, 15:43

Би трябвало да има синхрон м/у собственика, счетоводителя и адвоката и основните промени във фирмата последните двама да ги знаят преди да се случат.
Да, работа на счетоводителят е (стига да е уговорено така помежду им).
Ако адвокатът е поел ангажимент, би трябвало и той да предупреди за необходимостта от последващи действия - все пак това са закони и е редно юристът да ги е чел. Но, ако е приятелска услуга... тя си има граници.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право