начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

пререгистрация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пререгистрация

Мнениеот keiti7 » 18 Мар 2008, 20:24

Здраавейте,
Надявам се да ми помогнете имам следния проблем: Трябва да направя пререгистрация на нашите фирми и за целта ми е необходимо пълномощно
Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете някакъв образец.
Благодаря предварително!
Последна промяна keiti7 на 19 Мар 2008, 23:00, променена общо 1 път
keiti7
Нов потребител

Мнениеот meritta » 18 Мар 2008, 20:50

незаня какво се крие зад "нашите фирми"
Но за да се извърши пререгистрация на дружество е необходимо
1. Да се подаде молба за издаване на удостоверение от Окръжен съд като се прилаг акопие от карта Булстат. Не зная как е по другите съдилища, но в Русе молбата трябва да е подписана от УПРАВИТЕЛЯ и да се занесе в съда от него или от лице с пълномощно да представлява дружеството (напр. търговски пълномощник). Получаването на удостоверението за актуално състояние също трябва да е от управителя или упълномощено лице.
2. Да се пререгистрира в ТР дружеството: необходими документи с : 1. Удостоверението; 2. Копие от дружествения договор,заверено от УПРАВИТЕЛЯ; 3. Заявления А4 и Г1- подписват се ЛИЧНО ОТ УПРАВИТЕЛЯ или пред служителя от ТР или се прави нотариална заверка на подписа.
Доколкото разбирам от форума, когато колеги са носили документи в ТР (с нотариално заверени подписи на управителите върху заявленията) служителките са им искали пълномощно за това- запредставяне на документите. Няма такова изискване в закона, но на практика явно факт.
Така че не може да Ви се напише пълномощно да подпишете заявленията за ТР, евентуално за подаване и получаване на Удостоверението за пререгистрация и за подаване (входиране) на документите в ТР. Заявленията трябва да са подписани от управителя.
meritta
Младши потребител

Мнениеот barri » 18 Мар 2008, 21:09

Пълномощно ще ви е необходимо само за получаване на удостоверението за актуално състояние за пререгистрация. В него напишете че ви упълномощават за получаване на посоченото удостоверение. Пълномощното остава в съда при получаване на удостоверението. За подаване на документите в ТР вече не искат пълномощно, поне при мен е така.
barri
Потребител

Мнениеот karelia79 » 19 Мар 2008, 13:12

пълномощно за подаване на документи в ТР не се изисква, тъй като заявленията трябва да са нотариално заверени, ако не се падават лично от управителя. Необходимо е пълномощно единствено за получаване на удостоверение за пререгистрация от съда - няма нищо особено във формулировката. Да представлявате пред съда и Тр като подавате и получавате документи във връзка с регистрация и пререгистрация на фирми еди кои си.Забележка: никой не може да ви упълномои да подписвате заявленията!!!
karelia79
Потребител

Мнениеот Ivanika » 19 Мар 2008, 13:46

Здравейте.
Съгласна съм с всичко,което е казала карелия 79,но искам да споделя само моя опит за пълномощните.
Имах няколко пълномощни,нотариално заверени ,за подаването и получаването на удостоверението за пререгистрация от Окръжен съд,подписани от управителя-за всяка фирма поотделно.
Не ми ги приеха и поискаха копия от трудов договор/граждански към всяка една фирма.Дори колега преди мен имаше служебни бележки от всички фирми,че е на граждански договор и обслужва всички фирми и също го върнаха.Наложи се управителя сам да си подаде заявленията за пререгистрация и после лично да си ги получи.
Но това беше още януари месец-в периода,когато не искаха все още такса -10 лв.за издаването на удостоверенията за пререгистрация.
Мисля,че след като почнахме да си плащаме-вече издават удостоверенията по-лесно и не изискват "от пиле"-мляко:-)
Успех и хубав ден!
П.П в АВ-след като има нотариална заверка на подписите на представляващия под заявленията-не правят никакъв проблем.
Ivanika
Младши потребител

Мнениеот keiti7 » 19 Мар 2008, 22:59

Благодаря на всички за информацията :D
keiti7
Нов потребител

Назад към Търговско право