начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Глоби по закона за търговския регистър.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоби по закона за търговския регистър.

Мнениеот leator » 19 Мар 2008, 23:54

Здравейте,
Ако заявлението за първоначална регистрация на търговец бъде подадено след седемдевния срок (чл. 6, вр. чл. 4 от ЗТР), дали може да му бъде наложена глобата по чл. 40 от ЗТР?

Питам, защото документите на моите кандидат търговци пристигат бавно, от чужбина.
Т.е. ако заверят и подпишат всичко с дата 1ви, аз мога да ги подам примерно на 10ти, е - ще ме глоби ли агенцията тогава...

Съдът не глобяваше...
leator
Потребител

Мнениеот lilfi » 20 Мар 2008, 01:03

Досега не са ме глобявали в Агенцията при пропускане на срокове. Основание имат, но винаги са ми влизали в положение. Последният път имах казус с клиент-чужденец, който беше закъснял с 2 месеца да обяви закупуването на недвижим имот и пак не искаха да платя глоба.
lilfi
Нов потребител

Мнениеот leator » 20 Мар 2008, 12:23

Това е ок, но дали в Търговския регистър също не налагат глоби?
leator
Потребител

Назад към Търговско право