- Дата и час: 03 Дек 2024, 10:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бърза регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Бърза регистрация
Касае се за регистрация на ООД.
Има ли възможност да стане за две седмици /независимо къде/ срещу съответно заплащане на услугата?
Ако някой може да съдейства да пише на лични.
Има ли възможност да стане за две седмици /независимо къде/ срещу съответно заплащане на услугата?
- v7777
- Младши потребител
Невъзможно-поне един месец със сигурност, като изключим опашките и честото блокиране на системата.
Производството по регистрация от началото на годината е доведено до пълен абсурд.
Аз самият вече събирам сподвижници за да изпращане на съвместен сигнал до Европейската комисия, за начина по който със законодателни актове и безобразното им прилагане на практика се стига до мародерство на администрацията над всеки, който е инициативен и желае да развива нормална стопанска дейност.
Производството по регистрация от началото на годината е доведено до пълен абсурд.
Аз самият вече събирам сподвижници за да изпращане на съвместен сигнал до Европейската комисия, за начина по който със законодателни актове и безобразното им прилагане на практика се стига до мародерство на администрацията над всеки, който е инициативен и желае да развива нормална стопанска дейност.
- dask
- Потребител
Re: Бърза регистрация
v7777 написа:Касае се за регистрация на ООД.
Мечтай си .........някога регистрацията ставаше поне при нас на ООД за 3 дена .......,ама то беше в близкото /далечно минало, когато съда се занимаваше с регистрациите
- donna
- Старши потребител
вървят доста сериозни слухове, че ще се въвежда бърза поръчка при регистрация по подобие на процедурата за изваждане на удостоверения за тежести...съответно и таксите ще бъдат по-високи...но дали ще стане факт.
- barri
- Потребител
barri написа:вървят доста сериозни слухове, че ще се въвежда бърза поръчка при регистрация по подобие на процедурата за изваждане на удостоверения за тежести...съответно и таксите ще бъдат по-високи...но дали ще стане факт.
Извинявай ,но какв е смисъла от тая бърза поръчка ,нали си има срокове ..., въобще какъв е смисълът от ТР , нима имаше бърза поръчка когато регистрацията беше в съда.
Всичко стана като в един омъгьосан кръг ,хаос отвсякъде ,аз не мога да си обясня ,защо си загубих сума ти и време да търся под вола теле днес .Тоест търся книжата по една несъстоятелност вписани ли са или не са /част от нещата са вписани... ,но не всички /,защото там пък ТР тъй да се каже отърва вс. срокове
- donna
- Старши потребител
Какъв е смисала ли? Ами държавата в лицето на смешната Агенция ще налапа още парички, защото таксите за една по-бърза процедура ще са по-високи, а повярвай има доста хора, които са готови да платят повече само и само фирмата им да стане по-бързо.
- barri
- Потребител
barri написа:Какъв е смисала ли? Ами държавата в лицето на смешната Агенция ще налапа още парички, защото таксите за една по-бърза процедура ще са по-високи, а повярвай има доста хора, които са готови да платят повече само и само фирмата им да стане по-бързо.
То като няма на къде ще плати ...това ми прилича на ...е айде да не коментирам къв е смисъла ?
- donna
- Старши потребител
А като тръгне бързата процедура, всички ще се юрнем с предусещане за облекчение към нея и познайте кои две процедури ще станат еднакво...бавни, независимо от таксата.
В момента такава е ситуацията в Служба по вписванията- независимо от таксата за експресна поръчка за УВТ в размер на 50 лв, днес си ги плащаш, но лимитът е свършил още в 9.00 часа и оставаш за следващия ден, при това си облагодетелстван да чакаш и двата дни на опашките
В момента такава е ситуацията в Служба по вписванията- независимо от таксата за експресна поръчка за УВТ в размер на 50 лв, днес си ги плащаш, но лимитът е свършил още в 9.00 часа и оставаш за следващия ден, при това си облагодетелстван да чакаш и двата дни на опашките
- rosi_i
- Потребител
Този Търговски регистър ми стопи нервите. От известно време си мисля какво може да се направи. Аз бих се включила с удоволствие в някаква инициатива за да може да се промени този абсурд. Не само, че с всеки изминал ден се увеличава срока на регистрация, но и ни представят пред едни абсурдни ситуации. И когато се опитвам да обясня на клиентите каква е обстановката и накрая ме питат: "няма ли начин по бързо да стане. Ще си платя". Да, ама тук въобще не става въпрос за пари. Няма как човек да проумее как едно ет ще отнемем време за регистрация повече от един месец или ако сте опитвали да прехвърлите фирма, какво размотаване е само и ще ви отнеме с тези темпове повече от два или три месеца. Да не говорим за документите и за тъпите заявление които ги измислиха. Просто няма думи, това е един абсурд, те просто блокират бизнеса. Не знам дали сте се сблъсквали с този проблем, примерно забравяте да дадете някакъв документ и след минута след като са качили документи виждате те пропуска си и не можеш да го дадеш, край, и заради това ще получиш отказ. Това е абсурд. Мога още да пиша, но ще се спра до тук.
- r1234
- Младши потребител
Имаше предложения за нови назначения в Регистъра, но при тези неустановени заплати няма кой да се хване.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Колеги, оказва се, че има все пак бърза регистрация.
Е, само за банки като че ли.
Проверете пререгистрацията на Сибанк (еик 831686320) - 6 дни и Общинска банка (подадено заявление с номер 20080310162747) и вписано 12 дни.
Календарни, а не работни!!!
Предполагам че в масата подадени заявления има още доста подобни бързи.
Някой има ли идея как и ние да ги правим
Е, само за банки като че ли.
Проверете пререгистрацията на Сибанк (еик 831686320) - 6 дни и Общинска банка (подадено заявление с номер 20080310162747) и вписано 12 дни.
Календарни, а не работни!!!
Предполагам че в масата подадени заявления има още доста подобни бързи.
Някой има ли идея как и ние да ги правим
- leator
- Потребител
Колеги, мога да ви кажа, че имам няколко пререгистрация които станаха за по малко от десет дена. Даже едната беше обявяване на ликвидация, а другата промяна на име. Друга е обикновена пререгистрация, но останалите фирми още ги чакам. Казаха ми в търговския регистър, че по принцип промените били с предимство и понякога има шанс пререгистрацията да е стане по бързо.
- r1234
- Младши потребител
Нещо не ми е ясно с тези приказки за "бързи поръчки" и по-високи такси. Нали според сега действащия закон длъжностното лице се произнася по искането за вписване "най-късно" до края на работния ден следващ деня на подаването на заявление. Таксите важат за този срок, а не за действителния /към момента, около месец и половина във Варна/.
- vega
- Потребител
Ами идеята е да се промени ЗТР и да се въведе нов срок - 14 дена. Който пак няма да се спази. Предполагам ще има и "бърз" срок - с "бърза" такса. Току виж него го спазили.
По-рано в съда изобщо нямаше фиксиран срок. Имало е случаи на забавяне от 2 месеца, защото не могат да открият папката - паднала в междината между две бюра. Обикновено ООД ставаше за 20 дена (в нашият ОС), но регистриращите знаеха начини за "ускоряване".
Подозирам обаче, че за да се спази бързият срок при наличието на повече желаещи, бавният може да се удължи немислимо... което ще накара всички да се юрнат за бърза регистрация... което... абе колкото и да се псува новият ТР - малко е!
По-рано в съда изобщо нямаше фиксиран срок. Имало е случаи на забавяне от 2 месеца, защото не могат да открият папката - паднала в междината между две бюра. Обикновено ООД ставаше за 20 дена (в нашият ОС), но регистриращите знаеха начини за "ускоряване".
Подозирам обаче, че за да се спази бързият срок при наличието на повече желаещи, бавният може да се удължи немислимо... което ще накара всички да се юрнат за бърза регистрация... което... абе колкото и да се псува новият ТР - малко е!
- SashkoS
- Потребител
Колеги,
Къде го търсите този дълбок смисъл? В ТР ли? Ама моля ви се! Не разбрахте ли, че всичко идва от най - елементарна простотия и тъпи грешки и пропуски? Това е, не че ще въвеждат нови такси и т.н. Просто направиха поредната глупост типично по нашенски. Иначе не може да не признаем, че идеята е добра, но реализацията на най-елементарно ниво куца.
Колкото до бързите пререгистрации - не са възможни и с пари на ръка за съжаление Защото понякога и това е оправдано, колегите ще ме разберат
А колкото до тези "бързи регистрации", които цитирате, колегите ползват дупка в системата и явно са успели, аз също съм я ползвал и работи и точно за това няма да Ви кажа как става. Но пък не си мислете, че е някаква световна конспирация, пак е тъпо и елементарно и ускорява наполовина времето да кажем
Айде стига ви толкова, дадох ви сламка - дерзайте
Къде го търсите този дълбок смисъл? В ТР ли? Ама моля ви се! Не разбрахте ли, че всичко идва от най - елементарна простотия и тъпи грешки и пропуски? Това е, не че ще въвеждат нови такси и т.н. Просто направиха поредната глупост типично по нашенски. Иначе не може да не признаем, че идеята е добра, но реализацията на най-елементарно ниво куца.
Колкото до бързите пререгистрации - не са възможни и с пари на ръка за съжаление Защото понякога и това е оправдано, колегите ще ме разберат
А колкото до тези "бързи регистрации", които цитирате, колегите ползват дупка в системата и явно са успели, аз също съм я ползвал и работи и точно за това няма да Ви кажа как става. Но пък не си мислете, че е някаква световна конспирация, пак е тъпо и елементарно и ускорява наполовина времето да кажем
Айде стига ви толкова, дадох ви сламка - дерзайте
- zoom
- Потребител
Да питам-едно лице желае да започне работа в държавната администрация има регистрирано ЕТ , трябва да го преригистрира в ТР и заличи и това изисква време ,а наличието на обстоятелството по 107а ал.1 т.2 КТ ,му препречва пътя ,защото цялата процедура по преригистрация и заличаване изиства време ,какво правим в тоя случай?
Отговора според мен е пием една студена вода .
Да попитам -може ли с едно заявление да направя и пререгистрацията и заличаването , ще приложа вс. необходими документи или първо преригистрация и като излезе тогава да подаваме за заличаване на ЕТ документи?
Отговора според мен е пием една студена вода .
Да попитам -може ли с едно заявление да направя и пререгистрацията и заличаването , ще приложа вс. необходими документи или първо преригистрация и като излезе тогава да подаваме за заличаване на ЕТ документи?
- donna
- Старши потребител
За Донна - може едновременно да подадеш заявление за пререгистрация и заявление за заличаване на ЕТ. В подкрепа на горното - виж актуално състояние по ЕИК 115004443 в досие на страницата на АВ.
Забелязах, че по-бързо се вписват пререгистрации на търговци, които подават годишния отчет за 2007 г. със съответната такса. Ако можеш, пробвай.
Успех!
Забелязах, че по-бързо се вписват пререгистрации на търговци, които подават годишния отчет за 2007 г. със съответната такса. Ако можеш, пробвай.
Успех!
- e.i.t.
- Младши потребител
e.i.t. написа:За Донна - може едновременно да подадеш заявление за пререгистрация и заявление за заличаване на ЕТ. В подкрепа на горното - виж актуално състояние по ЕИК 115004443 в досие на страницата на АВ.
Успех!
Благодаря , въпросното ЕТ никога не е извършвало дейност ,но не е заличено за жалост .Ако беше по старият ред до седмица вс. щеше да бъда оформено ,но по сегашния ...е ...ужас. Може би с това бавенето никой не обърна внимание ,ме проблем има не само при чакане за регистрации и пререгистрации ,но и на други странични неразбории ,които се получават
- donna
- Старши потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|