Здравейте, колеги!
Има ЕТ, изкупено от ЕООД като съвкупност от права, задължения и отговорности.
ЕТ -то не е закрито и не упражнява дейност от момента на покупката до днес, учредено е за неопределен срок.
ЕООД - то - купувач също е създадено за неопределен срок и от 2006 г. не извършва никаква дейност - подадена е декларация в НАП затова, както и нулева данъчна декларация за 2007 г.
Въпросът ми е възможно ли е и двете фирми да се пререгистрират в АВ за определен срок -напр.1 месец, след което да бъдат заличени автоматично и двете?
Казусът е личен и предварително Ви благодаря за насоките и отговорите!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възможно ли е да стане?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Няма да стане автоматично, колега.... Трябва си последващо заявление. "Автоматично" би могло да бъде, ако пропуснете тригодишния срок за пререгистрация, пък тогава да пререгистрират фирмите служебно. Но вероятно някой ще трябва да плати за усилията - още не съм проучвал въпроса ликвидаторите, дето ще бъдат назначавани служебно, за чия сметка ще си получават възнаграждението.
Тъй че - пререгистрация и заедно с това зличавайте ЕТ-то с второ заявления, пък ЕООД-то го пускайте в ликвидация пак с второ заявление. Подавате едновременно с тези за пререгистрация. И не забравяйте разните му там уведомления и удостоверения от и до данъчни, НОИ и с-ие. В неделя сутрин, да ме прощавате, не ми се рови за подробности, че аз все помагам за създаване на фирми, за ликвидация в последните години - май само едно ЕТ
Тъй че - пререгистрация и заедно с това зличавайте ЕТ-то с второ заявления, пък ЕООД-то го пускайте в ликвидация пак с второ заявление. Подавате едновременно с тези за пререгистрация. И не забравяйте разните му там уведомления и удостоверения от и до данъчни, НОИ и с-ие. В неделя сутрин, да ме прощавате, не ми се рови за подробности, че аз все помагам за създаване на фирми, за ликвидация в последните години - май само едно ЕТ
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Няма да стане автоматично, колега.... Трябва си последващо заявление. "Автоматично" би могло да бъде, ако пропуснете тригодишния срок за пререгистрация, пък тогава да пререгистрират фирмите служебно. Но вероятно някой ще трябва да плати за усилията - още не съм проучвал въпроса ликвидаторите, дето ще бъдат назначавани служебно, за чия сметка ще си получават възнаграждението.
Благодаря Ви и честит имен ден, ако не се лъжа!
Желая Ви здраве и повече доволни клиенти!
- zelen
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|