начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Пререгистрация-грешка в капитала

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пререгистрация-грешка в капитала

Мнениеот marsidi » 19 Апр 2008, 20:27

Колеги в бързината при пререгистарция на ЕООД по интернет съм написала капитал 5000 лв., в заявлението, а той е 50 000 лв. просто по навик и инерция написах 5000 лв., на времето като го регистрирах в СГС също му бяха объркали капитала, та го връщах за ЯФГ.
Та питането ми е: Предвид сроковете за публ. на ГФО, ако сега получа отказ/което най-вероятно ще стане/ нищо че се вижда че е техн. грешка защото по документите навсякъде капитала е 50 000 лв./, за да не чакам отказа, мога ли да пусна на ново пререгистрацията, защото съм притисната от срокове или да има някакъв вариант за оправяне чрез ТР, т.е. с янкой служител или и аз не знам, просто ако имате идеи :roll: :?:
marsidi
Потребител

Мнениеот HerrNY » 19 Апр 2008, 22:15

1) Винаги можете да подадете ново заявление, независимо че има висящо производство, оповестяване или отказ. Не е необходимо формално законово основание за това, но ако трябва -- чл. 26 ЗТР би могъл да ви свърши работа (най-малкото със сигурност 2-дневният "срок" за произнасяне ще да е изтекъл, като подадете новото заявление). Доколкото става въпрос за пререгистрация и няма държавни такси, това ми се струва най-оптималният вариант.

2) Ако се случи междувременно да ви пререгистрират дружеството с капитала, който е посочен в заявлението (5,000), тогава можете да искате поправка на грешка поради несъответствие между данните в заявлението (които са вписани по партидата) и данните в приложенията към заявлението (в случая -- УАС, в което е удостоверен вписан размер на капитала 50,000) -- по чл. 27 ЗТР. Такава грешка се отстранява по искане на заинтересовано лице (т.е. не може служебно от ДЛР), като ако има някакви вреди от грешката, не може да гоните АВ за тях (АВ отговаря само за вреди, когато ДЛР е пренесло нещо различно от това, което е посочено в заявлението -- чл. 28 ЗТР).
HerrNY
Младши потребител

Мнениеот marsidi » 20 Апр 2008, 16:54

Благодаря HerrNY, ще подам ново заявление пък после ще видиме.
marsidi
Потребител

Мнениеот HerrNY » 20 Апр 2008, 18:35

Успех! :)
HerrNY
Младши потребител

Назад към Търговско право