Привет! Днес от гореспоменатата куриерска фирма ми връчиха цесия за пратка на Амазон (от САЩ), от които онлайн си купих 3 книги. Пращат ме на митницата за обмитяаване.
Купих книги от същия Амазон точно преди месец, на по-голяма стойност и ДиЕйчЕл ми ги докара в офиса без никакви подобни пооцедури.
Освен документа за цесията ми дадоха и фактура от куриера за издаване на цесия на стойност 12 лв, която пише трябва да се плати до три дни от уведомяването.
Идея си нямам какви са тези неща. Книги от Щатите обмитяват ли се общо? И как предния път за абсолютно същия тип пратка (само за по-голяма стойност) нищо подобно не се случи?
Стойността на книгите е 78.41 долара, а с куриерския разход е 126.37.
Благодаря, ако някой сподели мнение. Аз лично съм в шах и недоумение. ;-(
- Дата и час: 03 Дек 2024, 10:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
UPS куриер ми връчва цесия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Благодаря за линка. Но как може да се обясни разликата в двете пратки, тази сега и предишната с DHL? В смисъл, ако според нашия закон за митниците книги от САЩ подлежат на обмитяване, то това би трябвало да важи за всички такива пратки от там...т.е. Амазон и шипинг политиката им не виждам как могат да играят роля, освен до толкова, че да казват: митата са за ваша сметка и според законите на страната ви, което го знам отдавна. Недоумявам разликата в двете пратки
- borissova
- Младши потребител
Следващия път погледнете дали ги има тези стоки в английския вариант на сайта - http://www.amazon.co.uk
Ще си спестите доста търчане, а ако ги поръчвате от името на някоя регистрирана по ДДС фирма, ще има хора, които ще са доволни
Разбира се, незнам дали има разлика в цените
Ще си спестите доста търчане, а ако ги поръчвате от името на някоя регистрирана по ДДС фирма, ще има хора, които ще са доволни
Разбира се, незнам дали има разлика в цените
- prnedev
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|