- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение по § 4, ал. 2 от ПЗР на ЗТР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Удостоверение по § 4, ал. 2 от ПЗР на ЗТР
.
Последна промяна poli_g на 26 Дек 2012, 19:12, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Здрвейте, колега Поли!
За Вас винаги и с удоволствие.
Проблемът ще изчезне с обнародването на измененията в ЗТР. С тях ще се въведе възможност да се посочат представените оригинали по входящия номер на заявлението, по което има отказ. Това посочване ще бъде равносилно на представянето на оригинала отново.
Тъй че нека Вашите доверители имат търпение още няколко дни.
Успех!
За Вас винаги и с удоволствие.
Проблемът ще изчезне с обнародването на измененията в ЗТР. С тях ще се въведе възможност да се посочат представените оригинали по входящия номер на заявлението, по което има отказ. Това посочване ще бъде равносилно на представянето на оригинала отново.
Тъй че нека Вашите доверители имат търпение още няколко дни.
Успех!
- ykovachev
- Активен потребител
Поли, принтирате старото удостоверение от сайта на ТР (там го има сканирано) - пишете "вярно с оригинала" ... подпис и едно текстче, че оригиналното е приложено към заявление с вх.номер хххххх ... и сте готови ... няма защо да чакате измененията - действайте ... няма да има проблеми ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Поли, принтирате старото удостоверение от сайта на ТР (там го има сканирано) - пишете "вярно с оригинала" ... подпис и едно текстче, че оригиналното е приложено към заявление с вх.номер хххххх ... и сте готови ... няма защо да чакате измененията - действайте ... няма да има проблеми ...
Инспекторът е хитър, като гущера Димитър.
И аз така бих направил.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Ако има втори отказ поради причина, че не сте представили оригинал на УАС - ще го жалите ... АПК
Писмени декларации
Чл. 43. Административният орган не може да откаже приемане на писмена декларация, с която се установяват факти и обстоятелства, за които специален закон не предвижда доказване по определен начин или с определени средства. Той може да приеме и писмена декларация, с която се установяват факти и обстоятелства, за които специален закон предвижда доказване с официален документ, когато такъв не е издаден на страната в определения за това срок, освен ако нормативен акт предвижда друго за определени видове документи.
не съм сигурен това ли беше текста, който имам предвид, но засега само това намирам ... имам спомен, че имаше още един подобен текст ...
Писмени декларации
Чл. 43. Административният орган не може да откаже приемане на писмена декларация, с която се установяват факти и обстоятелства, за които специален закон не предвижда доказване по определен начин или с определени средства. Той може да приеме и писмена декларация, с която се установяват факти и обстоятелства, за които специален закон предвижда доказване с официален документ, когато такъв не е издаден на страната в определения за това срок, освен ако нормативен акт предвижда друго за определени видове документи.
не съм сигурен това ли беше текста, който имам предвид, но засега само това намирам ... имам спомен, че имаше още един подобен текст ...
- inspectora
- Активен потребител
А и напоследък забелязвам тенденция отказите за пререгистрация да намаляват ... не "гледат" вече чак толкова строго ... разбраха, че идеята е просто да се "пренесе" регистъра такъв, какъвто е в ОС ... разбраха, че между пререг. и нова рег. /респективно промени/ има малко разлика и че на първото не бива да се гледа толкова формалистично, а просто следва да "прехвърлят" данните от съдебния рег. в техния
- inspectora
- Активен потребител
Mисля, че някъде в СГС четох,че е възможно да се издаде второ удостоверение, като се подава молба до председателя и вече се заплаща и такса от 5лв. А всъщност кога влизат в сила промените в ЗТР??
- barri
- Потребител
Inspektore, много си прав, вече съвсем не гледат и те какво правят...на мен ми мина една пререгистрация и промени, ама онея "леко" попроменили фирменото наименование, че сега ще ги чакам да го оправят.
- barri
- Потребител
Ех, Бари, същото ми се случи и на мен в петък - за втори път ми объркват фирмата, ама първият път длъжностното лице я коригира, а сега ще чакам. Казват, че около една седмица и ги коригирали грешките , но кой знае
- e.i.t.
- Младши потребител
Поли, привет! Късно видях темата, извини ме -
Защо просто не попиташ във фирмено отделение за ново оригинално УАС - В Търново лелките от Инф. обслужване дават и втори оригинал - /питах ги, понеже подозирах, че ще има отказ за една от пререгистрациите ми , но всичко мина о.к. и не ми се наложи да го искам отново - Но струваше с 5 лв. отгоре т. е. тук общо 15 лв.
успех!
Защо просто не попиташ във фирмено отделение за ново оригинално УАС - В Търново лелките от Инф. обслужване дават и втори оригинал - /питах ги, понеже подозирах, че ще има отказ за една от пререгистрациите ми , но всичко мина о.к. и не ми се наложи да го искам отново - Но струваше с 5 лв. отгоре т. е. тук общо 15 лв.
успех!
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Re: Удостоверение по § 4, ал. 2 от ПЗР на ЗТР
...
Последна промяна p_n_n на 14 Юни 2008, 22:33, променена общо 1 път
- p_n_n
- Потребител
e.i.t., и на мен ми казаха някъде към 4-5 дена, че отнема поправянето на такава грешка.
А има ли някой колега от Варна да ми каже дали е вярно това, което чувам, че за удостоверения за пререгистрация събират пари там и то доколкото чух нещо от порядъка на 13 лв.
А има ли някой колега от Варна да ми каже дали е вярно това, което чувам, че за удостоверения за пререгистрация събират пари там и то доколкото чух нещо от порядъка на 13 лв.
- barri
- Потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|