начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

ET

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ET

Мнениеот em4etotaskova » 10 Юли 2008, 14:00

Здравейте отново приятели. имам въпрос на който ако можете да ми дадете отговор ще съм ви много благодарна. На 25.06.2008 подадох документи за регистрация на ЕТ. Жената на гишето беше така любезна да ми каже че след 1,5 - 2 месеца може да проверя дали документите са готови. Въпроса ми е след това как се процедира и какъв е закона за това- например знам, че трябва да се отиде в данъчното и там за някакава регистрация, но не ми е съвсем ясно. някой може ли да ми окаже съдействие по този въпрос и да ми изясни как стоят нещата по нататъка. а имам и още един въпрос- възможно ли е да ми откажат регистрация на фирмата ако на документа спесимен не е написано името на фирмата, един познат адвокат ми каза 4е не е задължително да се вписва името на фирмата в спесимена. Интересува ме и вашето мнение.
Благодаря ви предварително за съдействието
em4etotaskova
Нов потребител

Мнениеот SashkoS » 11 Юли 2008, 11:41

По отношение на действията след регистрацията - да подава се декларация за започване на дейност и осигуряване - ако започнете разбира се. Най-добре потърсете счетоводител, защото и счетоводство ще ви трябва.

За това дали ще мине регистрацията - изчакайте и ще разберете - нямате други избор.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право