начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

EOOD -> OOD и смяна на цялото име

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

EOOD -> OOD и смяна на цялото име

Мнениеот miglenaa » 20 Юли 2008, 22:03

Имам ЕООД.
Искам да пререгистрирам като сменя цялото име и приема нов съдружник.
Какви документи трябва да подам?
От счетоводна гледна точка какво се променя?
Блокира ли се банковата сметка на фирмата?
miglenaa
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 21 Юли 2008, 12:01

Трябва да подадете заявление за пререгистрация плюс заявление за промените. Естествено, с доста бумажки към заявленията, особено към второто.
Не знам какво разбирате под "промяна" от счетоводна гледна точка. Това, мисля, дори специалист като Недев няма да отгатне какво значи.
Банкова сметка на фирмата няма защо да се блокира, но зависи от много неща - дали капиталът е бил изцяло внесен и как ще се приема новият съдружник - като закупи част от дяловете на едноличния собственик, или като запише нови дялове при увеличение на капитала, плюс факта, че в ТР има откази при внасяне на капитал с приходен касов ордер (тоест искат вноска по набирателна сметка), но има съдилища, които отменят такива откази.
Изобщо, трудно е да се обясни с няколко думи. Тук можем да бъдем полезни при разяснение на конкретни въпроси. Това, което питате, е доста общо; изисква възголемичък по обем отговор, който едва ли може да се даде във форума. По-добре е да намерите колега-адвокат, с който да обсъдите нещата, защото не е ясно дали вече имате избран вариант за приемане на новия съдружник например. А по счетоводните въпроси - ако Ви безпокоят такива - не ползвате ли счетоводни услуги?
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 21 Юли 2008, 12:13

От счетоводна гл. точка се променя единствено сметката на капитала. В зависимост от промените - различно.
Естествено ще трябва да отпечатате и нови фактури и нов печат.

Мисля, че вашият счетоводител ги знае тези неща. :))
SashkoS
Потребител

Мнениеот miglenaa » 21 Юли 2008, 14:57

Благодаря ви ykovachev.

Интересува ме какви документи се прилагат към заявленията.

В нормалните държави(като Англия) за това има безплатни дискове как всеки сам да се оправи.
Тук нашата администрация е крайно некомпетента за да ми даде тази информация.

Голям адвокат си "antivirus32" щом можеш и това да правиш.
miglenaa
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 21 Юли 2008, 15:36

Това се опитах да Ви обясня - с пет приказки не става. Хайде, за пререгистрацията как да е - удостоверение от съда за пререгистрация, актуален учредителен акт, декларация по 13, ал. 4 ЗТР, като актуалният учредителен акт се подава със заявление образец Г1, приложено към първото А4. Може да трябва и друго, зависи кой ще заявява и кой ще подава заявленията.
Последна промяна ykovachev на 31 Авг 2010, 12:18, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот barri » 21 Юли 2008, 15:43

miglenaa написа:В нормалните държави(като Англия) за това има безплатни дискове как всеки сам да се оправи.
Тук нашата администрация е крайно некомпетента за да ми даде тази информация.

А вие сигурна ли сте, че и при нас няма такава информация? Вие чували ли сте за сайта на Търговския регистър? Ако влезете там ще видите не само какви документи ви трябват, но даже има и примерно попълнени бланки на заявленията, които се подават.

По принцип англичаните като тръгнат да си правят фирма се обръщат към адвоката си за това, а не търсят безплатни консултации по форумите, изразяващи се в лекции по търговско право и в частност- Търговски дружества.
barri
Потребител

Назад към Търговско право