начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Новоучредена фирма-след това?!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Новоучредена фирма-след това?!

Мнениеот d_mavrodieva » 19 Авг 2008, 12:11

Здравейте. Ще съм благодарна, ако ми помогнете относно едно регистрирано ЕООД. Интересува ме след като ме впишат в търг. регистър какво трябва да се направи. Трябва ли да обявя фирмата в НАП, НОИ и общината или пък някъде другаде? Доколкото знам в НАП служебно препращат инфо за новите фирми, но не съм сигурна.
А след вписването трябва ли да отида до търг. регистър да получа удостоверение с ЕИК или някакъв друг документ?

Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете!
d_mavrodieva
Потребител

Мнениеот sunrise » 19 Авг 2008, 12:20

Отогворите на въпросите Ви зависят изцяло от това, каква дейност ще развивате и дали ще започнете веднага. В НАП за регистрация не се ходи, но в НОИ се подава декларация. Що се отнася до общината , ами зависи пак от дейността. В НАП се ходи и за касов апарат.
Би трябвало , колегата , който Ви подготвя фирмата или бъдещия Ви счетоводител да Ви дадат точна информация.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 19 Авг 2008, 13:13

Разберете ,че не може по час на лъжичка да се отговаря. Другата фирма нали има счетоводител. Не е редно и коректно да консултираме безплатно бизнес и то не наченаещ, а вече развит .
Аз съм склонна да посъветвам някой начинаещ , не особено осведомен , защото понякога на човек е нужно съвет дори към кого да се обърне. Но детайлна информация на шефа Ви, тук никой няма да даде.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот donna » 19 Авг 2008, 13:19

На госпожата са и отговорили точно и коректно ,не зная още какво търси тук , нейното е вече нахалство ето :

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=

Питам се с какво сме ви длъжни на вас и на вашият шеф ,да ревем ,че ви е натоварил ,а за какво се съгласихте , винаги съм помагала на хора на които или им е нужно да се помогне ,или трябва да им се даде насока или казуса е интересен .
Но на вас и на вашият шеф направо ще ви кажа да идетете ...,познаите къде , оказа се , че сме и длъжни :cry: Казах аз ,че ЗА трябва да се равизира ,че има наказателен състав за такива като вас , ама ......
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 19 Авг 2008, 13:59

d_mavrodieva написа:Съжалявам, че ви отнех от времето. Но не съм искала да го правя. Писах с молба за помощ в 2 теми с надеждата някой, който има желание да ми отговори. А и аз съм само служител във фирмата и като ме помолиха да го направя се опитвам да го направя.

Всичко добро.

И нямате финансова възможост да си платите на юрист и счетоводител
интересно :twisted:

http://www.lex.bg/members/d_mavrodieva/index.php

Питам се в лекса не би ли следвало да са само сайтове на юристи ,вашето си е жива реклама за без пари!
donna
Старши потребител

...

Мнениеот d_mavrodieva » 19 Авг 2008, 14:04

...
Последна промяна d_mavrodieva на 26 Авг 2008, 16:01, променена общо 1 път
d_mavrodieva
Потребител

Мнениеот donna » 19 Авг 2008, 14:07

d_mavrodieva написа:http://www.x1w2z3y4itakanatatak.com/ Ето ви адреса и на официялният сайт щом толкова ви е интересно. Него също аз съмправила и също не ми е заплащано за това. И го направих на добра воля. Много често помагам на много хора с каквото мога... Може би и затова ме търсят запомощ често. Когато не искам да помогна на някой просто не му помагам. А не се заяждам като вас. Давайте платени консултации вместо да си губете време с тази тема. Аз все още вярвам, че има добри и отзивчиви хора, които не се нахвърлят срещу себеподобни, защото перди всичко човекът е човек.

Не говоря за официялният сайт ,а за тоя в лекса ,което си е жива реклама ,но и тоя от лекса препраща към него ,направихте гаф и то не малък .Сайта е юридически ,а не за трудова медицина и реклама на работодателя ви , нормално е да има сайтове на юристи ,а не на доктори :evil:
Нека да чуем и колегите какво мислят по въпроса , все пак лекс си има и правила :evil:
donna
Старши потребител

...

Мнениеот d_mavrodieva » 19 Авг 2008, 14:14

...
Последна промяна d_mavrodieva на 26 Авг 2008, 16:01, променена общо 1 път
d_mavrodieva
Потребител

Мнениеот donna » 19 Авг 2008, 14:54

Пледложение : Питащата да вземе да прочете ЗА преди да предприема каквото и да е и да обяснява коя и е силната и коя слабата страна /то силни едва ли има /, като и гледам писаниците на зад то тука колегите са и решили доста казуси ,та правото ви е с чужда пита помен правите ,което е супер грозно. Едно е да помогнеш на колега ,дуго на такъв дето се опитва да се домогне :!:
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 19 Авг 2008, 15:16

Интересно,отдавна съм завършила,може и да са се поразместили дисциплините по годините , но при настърговско право, трудово право, данъчно право, осигурително все се учеха преди пети курс, по-точно в четвърти.
Аз не разбрах ,че става въпрос за колега.
А що се отнася до това,че работи безплатно за шефа си -първо се съмнявам и второ , защо трябва ние да го правим.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот donna » 19 Авг 2008, 15:32

sunrise написа:Интересно,отдавна съм завършила,може и да са се поразместили дисциплините по годините , но при настърговско право, трудово право, данъчно право, осигурително все се учеха преди пети курс, по-точно в четвърти.
Аз не разбрах ,че става въпрос за колега.
А що се отнася до това,че работи безплатно за шефа си -първо се съмнявам и второ , защо трябва ние да го правим.

:lol: E много пъти сме го правили ,погледни профила ,номера е ако мине :D :D :D :D Тоя шеф златен :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Авг 2008, 16:25

Отрепвам се от работа, отрепвам се вкъщи

"....От работа се става гърбат, но не и богат...." народна мъдрост. :wink:

Има и още една/ която е неприлична и ще я спестя/...имаща връзка с пола и отношението ви към отказа... 8)
Гост.
Старши потребител

zzzzz

Мнениеот zzzzz » 19 Авг 2008, 19:28

По повод на безплатната работа- всички са я вършили. Едва ли някой, който е току-що завршил, без пари, без връзки, започващ от под нулата е можел веднага да се ориентира как да продава знанията си. За практически опит и умения- изобщо дума не може да става. Именно става въпрос за доста безплатна работа. Хем те гледат с недоверие, хем ако заподозрат, че нещо можеш да го вършиш- товарят до колкото можеш да понесеш.
Аз съм практикуващ юрист от едва година и половина. За този период съм свършила адски много черна работа на юристите с опит и с утвърдени позиции, наред с ходенето по опашки и инстанции в 42 градуса жега. Не съжалявам за свършената работа, това пътя на повечето новозавършили юристи, но напълно разбирам и колегата. Да не споменавам колегите, които те ползват пряко на работното ти място, за да им решиш правните проблеми, дори несъществуващи такива. Трудно е да им откажеш "една консултацийка". Изкарват те или невеж юрист, или започват да те учат как да си вършиш работата, или те превръщат в аутсайдер. Да не споменавам стотиците писарушки по кантори и институции, които ти правят спънки и се правят на юристи. Да не споменавам казусите, които възникват ежедневно в уж рутинна работа.
Но с много четене, ровене за точната информация, мислене и работа- получава се. Има шанс да не работиш за такива използвачи за 300 лева. Така, че не е кой знае какво ако се помогне на колега, питащ във форума. Мен пове'е ме дразнят онези, които трябва да отидат и да си палтят на адвокат, за да им реши адекватно правния проблем, но питат тук във форума и после- разбрали недоразбрали правят такива инетерпретации....
zzzzz
Потребител

Назад към Търговско право