- Дата и час: 03 Дек 2024, 11:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
TR
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
TR
Здравейте , моля вещи в занаята в работата със сайта на ТР да ми помогнат да разтълкувам следното:Правя пререгистрация + промяна на обстоятелства в предмета на дейност.В второто А1 съм написал само новото обстоятелство , което трябва да се добави към стария предмет на дейност.Сега обаче в досието под “предмет на дейност” излиза само новото обстоятелство , значи ли това , че в ТР са сгрешили и въпреки , че не съм тиквал кутийката “заличаване” са ми заличили стария предмет на дейност.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: TR
REVOLUTION написа:Здравейте , моля вещи в занаята в работата със сайта на ТР да ми помогнат да разтълкувам следното:Правя пререгистрация + промяна на обстоятелства в предмета на дейност.В второто А1 съм написал само новото обстоятелство , което трябва да се добави към стария предмет на дейност.Сега обаче в досието под “предмет на дейност” излиза само новото обстоятелство , значи ли това , че в ТР са сгрешили и въпреки , че не съм тиквал кутийката “заличаване” са ми заличили стария предмет на дейност.
Хм, колега,
Трябваше да напишете целият текст на предмета на дейност, според мен...
УСПЕХ!
- p_n_n
- Потребител
Ами и аз мисля, че "грешката" е във Вашия телевизор ...
По принцип тези "полета", които са по едно в бланка аз ги попълвам с новите актуални данни (не просто да добавям само към старите) ...
Друг е въпроса, че в този случай май по-скоро и в ТР са "проспали" нещата - нали има Протокол, от който са видни взетите решения ... но е важен и начина на заявяване - все пак от ТР не са гадатели да знаят кое от взетите решения "аджеба" искаме да ни бъде вписано (все пак по свои си причини управитяля/изп. директор може да е решил да не вписва всичко - в случая не е точно така де ... само обяснявам) ...
Не знам ... пробвайте по пътя на ЯФГ първо ... пък ако не стане тогава с ново заявление (да не се плаща пак) ... иначе ако се обжалва ... то какво ще жалим ... ("грешно" вписване ... ) ... не знам - дано съм помогнал да си изясните казуса ...
П.П.: Това е към "регистраторите на фирми" - ето нагледен пример колко е "просто" "простото" попълване на бланката - дори и ние юристите понякога се затрудняваме и правим грешки (и ние сме хора - случва се) ....
По принцип тези "полета", които са по едно в бланка аз ги попълвам с новите актуални данни (не просто да добавям само към старите) ...
Друг е въпроса, че в този случай май по-скоро и в ТР са "проспали" нещата - нали има Протокол, от който са видни взетите решения ... но е важен и начина на заявяване - все пак от ТР не са гадатели да знаят кое от взетите решения "аджеба" искаме да ни бъде вписано (все пак по свои си причини управитяля/изп. директор може да е решил да не вписва всичко - в случая не е точно така де ... само обяснявам) ...
Не знам ... пробвайте по пътя на ЯФГ първо ... пък ако не стане тогава с ново заявление (да не се плаща пак) ... иначе ако се обжалва ... то какво ще жалим ... ("грешно" вписване ... ) ... не знам - дано съм помогнал да си изясните казуса ...
П.П.: Това е към "регистраторите на фирми" - ето нагледен пример колко е "просто" "простото" попълване на бланката - дори и ние юристите понякога се затрудняваме и правим грешки (и ние сме хора - случва се) ....
- inspectora
- Активен потребител
Колеги много благодаря за мненията.Уточнявам-става въпрос за ЕТ , така че няма протоколи и решения.Въпросът е че изтълкувах наредбата така , когато нещо от обстоятелствата се заличава се тиква кутийката “заличаване” отстрани."(4) (Нова - ДВ, бр. 111 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Когато заявителят заявява за вписване промяна на обстоятелство, при която вписаното обстоятелство вече не съществува, в образеца на заявление срещу съответното поле се отбелязва "Заличаване".Ако не се тикне значи нищо не се заличава , ерго ако правя промяна, съгласно наредбата посочвам само новото обстоятелство-да кажем-“продажба на кафе” , което трябва да се добави след вписване към стария предмет , а не да изписвам отново и новото обстоятелство и старите обстоятелства от предмета на дейност, защото се опасявах ако го направя така да не стане дублиране.
А ако са заличили старите обстоятелства от предмета на дейност-това не се ли изписва изрично , защото в досието няма такова , просто стария предмет на дейност излиза в “история”.
П.П
Не съм правил поправка на ЯФГ , това със молба в свободен текст ли става или пак заявление се попълва.
Благодаря отново за мненията.
А ако са заличили старите обстоятелства от предмета на дейност-това не се ли изписва изрично , защото в досието няма такова , просто стария предмет на дейност излиза в “история”.
П.П
Не съм правил поправка на ЯФГ , това със молба в свободен текст ли става или пак заявление се попълва.
Благодаря отново за мненията.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:П.П
Свободен текст ...
Ами да си представим, че искаме да променим предмета на дейност:
стар: "търговия"
нов: "услуги"
а сега как да го "попълним" ... няма как да заличаваме стария и да пишем новия на тея бланки - просто си пишем "актуалния" (т.е. новия) и така ...
да ама ако искаме да добавим към стария и новия и да тане "търговия и услуги" ... очевидно, че заради начина, по-който следва да заявяваме "смяната" на стар/нов не върви да "добавяме" ...
... а и по същество "добавянето" си е "нов" предмет на дейност ...
... поне аз така виждам нещата с тея бланки
- inspectora
- Активен потребител
Мдаа , звучи логично.Явно съм сгрешил.Добре мога ли да се позова на чл.27 ЗТР молба+такса или как…..някой правил ли е това упражнение.ИЛИ пак ново заявление , пълномощно декларации и темподобни……….
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Мдаа , звучи логично.Явно съм сгрешил.Добре мога ли да се позова на чл.27 ЗТР молба+такса или как…..някой правил ли е това упражнение.ИЛИ пак ново заявление , пълномощно декларации и темподобни……….
(ами то от друга страна ако нещо се подаде като "ново", но вече го има вписано, то те няма да го впишат 2 пъти я ...)
Мисля, че 27 си е баш ЯФГ-то ... молба свободен текст ... (без такса... и така) ... не мисля, че ще "мине" в случая, но нищо не пречи да се пробва ...
Иначе - ново заявление + нова такса ... и така ... това с ЯФГ-то беше вариант, който би могъл да се опита ... може пък да мине ...
- inspectora
- Активен потребител
В случая няма ЯФГ, за съжаление. Когато се променя предмета на дейност е нужно той да се изпише в цялост. Благодарение на БОС, преди време сами си пишехме решенията, когато подавахме документи в ТР към ОС. И от там зная, че предмета на дейност е неделим и не може да се подава само допълнението, а трябва да се изпише в цялост. Мисля, че е аналогично и в ТР. Когато променяме предмета, то той за напред ще придобие новия вид. Т.е. както си е в цялост. Имал съм случаи, в които, поради безумие на администрация, искаха една от дейностите да е на 1-во място. Заради това се наложи да променим целия предмет, като най-отпред сложим тази дейност, което за мен си беше чисто малоумие.
Опитайте с чл.27 от ЗРТ и се надявам да срещнете разбиране от страна на ДЛР, макар че този член се прилага по-скоро при грешка от страна на служител или ДЛР (според мен). Опишете подробно, че поради липса на установена практика по попълване на заявлението, особено в частта му за изменение на предмета на дейност сте допуснали тази грешка. Надявам се всичко да стане по лесния начин, иначе... всичко на ново.
Желая успех!
Опитайте с чл.27 от ЗРТ и се надявам да срещнете разбиране от страна на ДЛР, макар че този член се прилага по-скоро при грешка от страна на служител или ДЛР (според мен). Опишете подробно, че поради липса на установена практика по попълване на заявлението, особено в частта му за изменение на предмета на дейност сте допуснали тази грешка. Надявам се всичко да стане по лесния начин, иначе... всичко на ново.
Желая успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|