начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Трябва ли в името на ЕТ да са имената на регистриращия?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ли в името на ЕТ да са имената на регистриращия?

Мнениеот Стоянов » 30 Яну 2004, 16:23

Добър ден,
заглавието е въпросът ми. Трябва ли ЕТ да се казва напр. ЕТ "Стоян Стоянов" или ЕТ"Дограма-Стоян Стоянов" или може само ЕТ "Дограма" или ЕТ"Дограма-Стоянов" или и аз не знам как? Може ли някой накратко да ми обясни?

Благодаря предварително.

Заб.: Името е примерно, всяка прилика с реални лица е случайна.
Стоянов

Re: Трябва ли в името на ЕТ да са имената на регистриращия?

Мнениеот krkamenova. » 30 Яну 2004, 16:28

Колега, отговорът на Вашия въпрос е изрично уреден в Търговския закон. Цитирам:

Чл. 59. Фирмата на едноличния търговец трябва да съдържа без съкращения личното и фамилното или бащиното име, с което е известен в обществото.
krkamenova.

Мнениеот Стоянов » 30 Яну 2004, 16:42

Благодаря за бързия отговор, казано ли е в ТЗ и нещо за последователността в името, т.е. ако мога пак да използвам горния пример:
ЕТ"Дограма-Стоян Стоянов" и ЕТ"Стоян Стоянов-Дограма" са възможни?
Стоянов

Мнениеот Стоянов » 30 Яну 2004, 16:50

А как стои въпросът с името на латиница, трябва ли също да бъде дадено при регистрацията?
Стоянов

Мнениеот bzzz » 30 Яну 2004, 18:12

Оправи ми дограмата на прозореца и ще ти регистрирам ЕТ-ъто така както го искаш.
bzzz

Мнениеот Гери » 30 Яну 2004, 19:47

Пък на мен ако ми смените дограмичката в нарочената за детска стая :) ще Ви консултираме 1 година :)))
Гери

Мнениеот jenny_m » 03 Фев 2004, 21:12

Разбира се, че трябва.Аз също имам фирма и ме накараха като я правя да си впиша и името ЕТ ".Заря- Иван Петров " например.
jenny_m
Потребител

Мнениеот Vese* » 03 Фев 2004, 21:20

gospodin Stoqnov, nqma nikakvo znachenie kyde shte si slojite "dograma" - ta - otpred ili otzad na imeto, no v registraciqta imeto zadyljitelno trqbva da e na bylgarski, kakto i na vsichki oficialni dokumenti, koito izdavte (mojete da vkluchvate i latinskata versiq ako jelaete, no imeto trqbva zadyljitelno da figurira i na bylgarski). na vsichki ostanali mesta moje da si go pishete na latinica.
Vese*

Мнениеот ddds » 03 Фев 2004, 22:56

Geri, da ne bi da iska6 da ni iznenada6 s naslednik?
ddds

Назад към Търговско право