начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на заповед

Мнениеот Ивелина » 25 Мар 2005, 15:39

Притежавам запис на заповед, с която дадено лице безуслосвно се задължава да ми плати опрределена сума. Падежът е 01.02.2005г./примерно/. Тъй като лицето не ми е платило до сега дължимата сума мисля да му предявя заповедтта. Можете ли да ми помогнете - какъв е реда?
Предварително БЛАГОДАРЯ!

[%sig%]
Ивелина

Re: Запис на заповед

Мнениеот monteskio » 25 Мар 2005, 16:01

Да - мога да Ви помогна със съвет - обърнете се към адвокат.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот stenli » 25 Мар 2005, 16:19

tova si e 4isto nesydebno izpulnitelno osnovanie za izdavane na izpulnitelen list.
stenli

Мнениеот Keit » 25 Мар 2005, 16:27

Dokolkoto sam zapoznata s tazi materia, padeja se s4ita za data, na koiato dlajnikat trabva da se izdalji. Sled tazi data imate pravo da obrazuvate izplanitelno delo sre6tu nego v srok ot 3 godini sled upomenatata v ZZ data za padej. No imaite predvid, 4e izdavaneto na izpalnitelen list ne prekasva davnostta. Tia se prekasva edinstveno v slu4ai, 4e vziskatelia poso4i na4in na izpalnenie / zapor, vazbrana varhu v6eti i pr,./. Cialata procedura otnema vreme! No pri vsi4ki slu4ai provere v slujbata po vpisvaniata s kakvo imu6testvo razpolaga na svoe ime dlajnikat, ima li ET, akcioner li e nakade t.n. - ne6ta ot sorta. Uspeh.
Keit

Мнениеот Ивелина » 25 Мар 2005, 16:50

Първо благодаря!
Знам, че с настоящата запис на заповед първо трябва да си извадя изпълнителен лист. И след това да се образува изпълнителното дело. Можеш ли да ми кажеш какви са съдебните такси / прости или пропорционални/ и в кой Райотен съд ми е подсъдно делото - по местожителството на ответника или в Районния съд по мястото посочено за плащане в заповедтта?
Ивелина

Мнениеот Ивелина » 25 Мар 2005, 16:53

Става въпрос за изпълнителното дело.
Ивелина

Мнениеот Keit » 25 Мар 2005, 17:08

Molba za izpalnenie se podava do sadia izpalnitel, v 4iito raion e mestojitelstvoto na dlajnika, resp. imota mu / ako ima takav /. 6te se opitam da se vklu4a v ponedelnik, tai kato sega namam vreme. Pri vsi4ki slu4ai vi trabav advokat za da vi predstavlava. leka ve4er
Keit

Мнениеот 789 » 25 Мар 2005, 19:09

не си спестявайте разноските за адвокат, още дори не сте на фаза районен съд, камо ли съдия - изпълнител.
789

Назад към Търговско право