начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Да дам ли документите по-рано от изповядване на сделката?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да дам ли документите по-рано от изповядване на сделката?

Мнениеот aboveandbeyond » 23 Окт 2024, 19:56

Здравейте.

Подготвям апартамент за продажба и купувача настоява да получи данъчна оценка, скици и копие от стария нотариален акт веднага, след като бъдат готови, а аз все още дори не съм подал заявление за тези документи. Аз, като продавач, длъжен ли съм да представя тези документи веднага, или е достатъчно да бъдат показани, когато отидем при нотариуса, където ще се изповядва сделката? Крие ли някакви рискове да предам тези документи по-рано?
Може за някого въпросът ми да изглежда глупав, но аз не съм се сблъсквал с подобно нещо. Благодаря за разбирането! :)

Поздрави!
aboveandbeyond
Младши потребител

Re: Да дам ли документите по-рано от изповядване на сделката

Мнениеот bozyo » 23 Окт 2024, 20:31

има случаи, в които на купувача му трябват копия от тези документи. вместо да питате по форуми, по-добре е да говорите с него. винаги можете да го отблъснете и да си търсите друг, разбира се.
bozyo
Потребител

Re: Да дам ли документите по-рано от изповядване на сделката

Мнениеот aboveandbeyond » 24 Окт 2024, 17:46

bozyo написа:има случаи, в които на купувача му трябват копия от тези документи. вместо да питате по форуми, по-добре е да говорите с него. винаги можете да го отблъснете и да си търсите друг, разбира се.

Да, предполагам, че има някаква причина, поради която може да се наложи да изиска документите по-рано, но понеже не съм запознат с тези неща, реших да попитам първо във форума - все пак той е за това. Не искам да отблъсквам купувача, затова предпочитам да бъда по-деликате, но смятам, че е редно първо да попитам някъде, където разбират, вместо да говоря директно с него. Ако е необходимо, ще се консултирам и с адвокат.
aboveandbeyond
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба