начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Оспорване на дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване на дарение

Мнениеот ivo_yanchev » 07 Дек 2024, 21:36

Здравейте,
казусът е следният: Родителите ми имаха съвместен апартамент придобит по време на брака. След смъртта на единият родител аз ставам наследник на 25% от имота докато другият родител разполага с 75%. В последствие на живият родител му се ражда второ дете без да има сключен граждански брак. Когато детето е все още малолетно той прехвърля своят дял от имота на детето и не след дълго почива. Сега детето е вече пълнолетно и като притежател на 75% от имота иска да го продаде. Аз не живея там отдавна но живият родител на детето (който на мен не ми е никакъв) няма къде да живее. Въпросът е мога ли да атакувам по някакъв начин прехвърлянето на имота (което е станало преди 15 години)? Аз разбрах за това прехвърляне преди седмица. До сега съм плащал данък сгради и не съм се замислял какъв процент от имота притежавам. Къде мога да проверя документите по прехвърлянето? Ако на малолетното дете не е назначен особен представител може ли това да направи дарението нищожно и аз да получа по-голям процент от имота?
ivo_yanchev
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба