начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

издръжка

издръжка

Мнениеот ekology » 08 Яну 2008, 10:45

Издръжката на дъщеря ми минава през съдия-изпълните. За това контролирано изплащане се борих 5 год. Бащата има забрана за излизане в чужбина и сега иска да подам молба за вдигане на тази забрана. Според адвоката ми, бащата трябва да плати издръжката за толкова месеца, колкото ще отсъства от България и да се споразумее със съдия-изпълнителя за тези месеци и издръжки. Но постоянно ми звъни по телефона с искане да подавам аз молба до съдия-изпълнителя като казва, че не може да изплати за повече от 1 месец предварително. Аз ли трябва да се занимавам или съдия-изпълнителя трябва да следи за редовното изплащане на издръжката? Ако трябва аз да подам молба за вдигане на забраната, какви рискове поемам?
ekology
Нов потребител

Мнениеот system » 08 Яну 2008, 11:31

НЕ ПОДАВАЙТЕ МОЛБА, НЕ Е ВАШ ПРОБЛЕМ. ДА СЕ ОПРАВЯ !!!
Пари за издръжка няма, а пари за чужбина има ? Ама че тарикат !
system
Активен потребител

Мнениеот barri » 08 Яну 2008, 12:09

много уместна забележка на system. Не му се връзвайте. Друг е въпроса дори и да ви плати за 5-6 месеца напред как ще ви гарантира,че ще се върне след това в България и че няма да остане за постоянно в чужбина.
barri
Потребител

Мнениеот system » 08 Яну 2008, 12:30

barri написа:много уместна забележка на system. Не му се връзвайте. Друг е въпроса дори и да ви плати за 5-6 месеца напред как ще ви гарантира,че ще се върне след това в България и че няма да остане за постоянно в чужбина.

barri, съжалявам за острия тон, но не се стърпях.
ekology, според чл. 76 т. 4 от Закона за българските документи за самоличност, задълженият за издръжка, който иска да излезе в чужбина, следва да осигури издръжката за целия срок на пребиваването си в чужбина. Доколкото разбирам, във Вашия случай, съдебният изпълнител е поискал от Областна дирекция "Полиция" налбагане на забрана за злизане в чужбина.
Моят съвет е, както казах по-горе: НЕ ПРВЕТЕ НИЩО ! Нека бащата да си внесе при съдебния изпълнител издръжката за толкова месеца, колкото ще отсъства. Тогава по НЕГОВА (НА БАЩАТА) молба, съдебният изпълнител ще поиска от полиц;ията вдигане на забраната за времето, за което е внесъл издръжката.
system
Активен потребител

Мнениеот barri » 08 Яну 2008, 15:21

system, не си ме разбрал. Не съм отправил критика към тебе, даже напротив мисля, че си прав в това , което си казал. Думите "Не му се връзвай" бяха отправени към питащата относно мъжът й.
barri
Потребител

Мнениеот system » 08 Яну 2008, 17:11

barri написа:system, не си ме разбрал. Не съм отправил критика към тебе, даже напротив мисля, че си прав в това , което си казал. Думите "Не му се връзвай" бяха отправени към питащата относно мъжът й.

Разбрах те. Няма проблем, не си казал нищо лошо и не съм се засегнал.
system
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство