начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съдия изпълнител?

Съдия изпълнител?

Мнениеот tedy75 » 21 Май 2008, 17:24

Много се надявам да получа компетентен отговор на моите въпроси, за което предварително ви благодаря! :)
Имам издаден изпълнителен лист с присъдено ми от ВКС обезщетение.Какви са процедурите, ако след изтичането на 7- срок за доброволно изпълнение не ми се изплати сумата и какви са сроковете им за изпълнението им от моя и от страна на съдия изпълнителя?. При евентуална публична продан на имуществото на длъжника какво става , ако имота не бъде продаден например? Таксите , които се плащат на съдия изпълнителя за моя сметка ли са ? И разликата м-у държавен и частен съдебен изпълнител само в мудността и липсата интерес на първия ли е / не искам да обиждам никого/-питам защото в моя град няма частен?И сигурно въпроса ми е мн.глупав - но какви са начините длъжника да не ми плати нищо.
Благодаря и се извинявам за многото въпроси!
tedy75
Нов потребител

Re: Съдия изпълнител?

Мнениеот gudio » 21 Май 2008, 18:43

tedy75 написа:Много се надявам да получа компетентен отговор на моите въпроси, за което предварително ви благодаря! :)
Имам издаден изпълнителен лист с присъдено ми от ВКС обезщетение.Какви са процедурите, ако след изтичането (може да се предприемат някои действия и преди изтичането) на 7- срок (срокът вече е двуседмичен) за доброволно изпълнение не ми се изплати сумата и какви са сроковете им за изпълнението им от моя и от страна на съдия изпълнителя?. При евентуална публична продан на имуществото на длъжника какво става , ако имота не бъде продаден например? Таксите , които се плащат на съдия изпълнителя за моя сметка ли са (има авансови такси, които трябва да платите предварително, после се събират от длъжника и са "за негова сметка", ако има откъде да му се съберат) ? И разликата м-у държавен и частен съдебен изпълнител само в мудността и липсата интерес на първия ли е / не искам да обиждам никого/ ( :lol: :lol: Според министъра на правосъдието е обратното - частните СИ били мудни и бавни) -питам защото в моя град няма частен?И сигурно въпроса ми е мн.глупав - но какви са начините длъжника да не ми плати нищо (най-вероятен начин - като се окаже, че няма никакво имущество).
Благодаря и се извинявам за многото въпроси!

Така устройва ли Ви ? :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Съдия изпълнител?

Мнениеот tedy75 » 22 Май 2008, 13:51

Благодаря много на gudio! А за другите - не разбирам , защо след като не искате да отговорите на някого, просто не подминете въпроса ,а си давате труд да пишете колко е нахален и претенциозен? Предварително се и извиних ,че въпросите ми са много. Никъде не съм писала , че искам отговора да звучи като десертация или поне реферат.Стига ми и отговор от няколко реда на прост човешки език.И като как си представяте , че човек , който не е юрист ще стигне до ВКС без адвокат, та ме съветвате да си наема такъв :shock: Имам такъв - човека е мн.добър - просто отсъства за известно време, затова и реших да питам вас.
tedy75
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство