Ще бъда благодарна на всички, които ми дадат съвет по следния казус: Трябва да се образува изп. дело срещу длъжник, който в момента излежава присъда, от близките на починалото лице - на всеки от тях е издаден отделен изпълнителен лист. По първоначални данни длъжникът не притежава никакво имущество, има дете, събирам информация дали е женен и дали полага труд в затвора.
Може ли да се подаде една обща молба за образуване на производството от всички взискатели или следва да се подаде от един, а към нея да приложа молби от останалите за присъединяването им към делото?
Може ли съд. изпълнител да изиска служебно информация за сем. положение на длъжника и за имущество или следва да поискам от него издаването на удостоверение, чрез което да се снабдя с тази информация?
Може ли да се изпрати призовка за доброволно изпълнение преди да посочим начин за принудително изпълнение?
Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Izpalnitelno proizvodstvo
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Izpalnitelno proizvodstvo
Колега, изпълнителното производство се образува на основание издаден изпълнителен лист. Всеки от взискателите следва да подаде отделна молба за образуване на изпълнително производство, след което - молби за присъединяване към едно от всички. Съдия-изпълнителят ги обединява и предприема действия за събиране на общата сума (от всички вземания).
По молба на взискател съдия-изпълнителят може да изиска от всички органи информация, касаеща имущественото му състояние - данъчни служби, КАТ, но информация за семейното положение - не знам, но личното ми мнение е , че такава може да се получи от ЕСГРАОН. Удостоверение от съдия-изпълнителя не се издава, а той сам изисква информация.
Съдия-изпълнителя служебно изпраща призовка за доброволно изпълнение, като дава срок за това. След изтичането му и а ко не плати, трябва да посочите способ за принудително изпълнение.
Заб.: Съдия-изпълнителят е подчинен на законните искания на взискателите и не може сам да предприема действия по принудително изпълнение.
Успех!
По молба на взискател съдия-изпълнителят може да изиска от всички органи информация, касаеща имущественото му състояние - данъчни служби, КАТ, но информация за семейното положение - не знам, но личното ми мнение е , че такава може да се получи от ЕСГРАОН. Удостоверение от съдия-изпълнителя не се издава, а той сам изисква информация.
Съдия-изпълнителя служебно изпраща призовка за доброволно изпълнение, като дава срок за това. След изтичането му и а ко не плати, трябва да посочите способ за принудително изпълнение.
Заб.: Съдия-изпълнителят е подчинен на законните искания на взискателите и не може сам да предприема действия по принудително изпълнение.
Успех!
- мими
Re: Izpalnitelno proizvodstvo
Поискайте от Съдебно-изпълнителна служба да ви издадат удостоверение за наличието на делото по което твърдите че сте взискател което да ви послужи за пред определена държавна институция / администрация която да ви издаде друго такова удостоверение с нужната информация. Имайте предвид, че НОИ най-вероятно няма да ви дадат информация относно наличието на трудово правоотношение, тъй като от известно време се позовават на личната информация и нейната закрила било то и по такъв повод. И на чакайте съдия-изпълнителя служебно да изиска информацията. Вземете си удостоверенията и с молби си обиколете институциите които ви трябват. На никой не му пука за нашите дела все пак и все сами трябва да си вършим работата.
- badu
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|