Може би въпросите ми са смешни, но все пак искам да ги задам.
Аз съм на 21, майка ми е теглила кредити и се затруднява с изплащането им.
1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?
2.Как се доказва собственост върху имущество, и какво става, ако не разполагам с документ, който да доказва, че нещо е мое, а не на майка ми?
Питанията ми са елементарни, но все пак бих желал да получа отговор на тях.
Благодаря предварително!
п.п Най-скъпата ми дреха е едно яке за 300 лева, останалите варират между 50 и 100, а часовникът и очилата са съответно за 40 и 50 лева, ако има някакво значение.Питам, защото това са единствените неща, които имам, реално погледнато.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 21:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за съдия-изпълнител
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за съдия-изпълнител
Не може ли да ги скриеш някъде за известно време докато отмине бурята .
Нема да ти ги вземат ве - нали не си теглил ти кредит. А доказване с допустимите по ГПК доказателствени средства и док..
Може да почнеш работа и да и помогнеш с кредита
Нема да ти ги вземат ве - нали не си теглил ти кредит. А доказване с допустимите по ГПК доказателствени средства и док..
Може да почнеш работа и да и помогнеш с кредита
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
voltron написа:Не може ли да ги скриеш някъде за известно време докато отмине бурята .
Знаеш ли колко пъти съм го практикувал - работи безотказно!
Мерси за помощта!
- valentino123
- Нов потребител
valentino123 написа:1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?
2.Как се доказва собственост върху имущество, и какво става, ако не разполагам с документ, който да доказва, че нещо е мое, а не на майка ми?
1. вижте
viewtopic.php?f=3&t=35453
2. Важи чл. 465 ГПК
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:valentino123 написа:1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?
1. вижте
viewtopic.php?f=3&t=35453
2. Важи чл. 465 ГПК
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.
А, много благодаря!
- valentino123
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|