начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Моля разяснете ми едно съдебно решение

Моля разяснете ми едно съдебно решение

Мнениеот perelik_ » 28 Май 2010, 00:05

Миналата година бях уволнен от работа по член 328, ал1.т.1 от КТ.Според заповедта за уволнение трябваше да получа дадено обезщетение но работодателят ми не е дал до сега нищо.Затова заведох дело като в исковата молба писах ответника освен да ми заплати обезщетението но и да заплати разноските по делото. Самото дело мина с неприсъствено решение тъй като ответника нито се яви, нито оспори предявения иск. Ни ми направи впечатление че в решението на съда преди самото решение пише: "на основание чл.78, ал.6 от ГПК, ищецът следва да заплати по сметка на съда, сумата от 200 лева - разноски в производството - държавна такса, по уважените искове"след което следва самото решение. Та въпросът ми е следния: трябва ли да заплатя аз тая сума или ответника трябва да я заплати тъй като в самото решение изрично е казано, че той трябва да заплати по сметка нa съда сумата от 200 лева разноски и държавни такси, в производството на настоящата инстанция.
и Следващия ми въпрос е: какво трябва да направя за да си извадя изпълнителен лист и да го дам на съдия изпълнител за да си взема тия пари.
Предварително ви благодаря
Последна промяна perelik_ на 30 Май 2010, 16:30, променена общо 2 пъти
perelik_
Нов потребител

Re: Моля разяснете ми едно съдебно решение

Мнениеот Гост. » 28 Май 2010, 00:30

Очевидна фактическа грешка ( по-скоро техническа, а е много условно дали изобщо трябва да сезирате съда за поправката и)...
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство