начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разноски за връчване

Разноски за връчване

Мнениеот hidden » 28 Май 2010, 21:23

Предстои ми да искам връчване на заповед за изпълнение по чл. 410 ГПК чрез ЧСИ, на основание чл. 42, ал. 2 ГПК. Съгл. изр. 2 разноските на частния съдебен изпълнител са за сметка на страната.
По чия сметка следва да заплатя тези разноски - директно на ЧСИ или първо на РС, а той ще преведе тази сума на ЧСИ? Според мен е по-логично първото, но не съм сигурен.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Re: Разноски за връчване

Мнениеот palimsest » 28 Май 2010, 21:55

...аз също имах такова п-во, платих по сметката на ЧСИ....а РС обездвижи молбата ми до представяне на доказателство да е платено на ЧСИ за връчването, приложих го и съда се разпореди, а ЧСИ връчи ...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Разноски за връчване

Мнениеот pbp_bg » 31 Май 2010, 23:33

И при мен винаги така се получават нещата. За по-сигурно - приложи и копие от платежното нареждане по сметка на ЧСИ-то.
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство