начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Вещно правно на ползване при Публична Продан

Re: Вещно правно на ползване при Публична Продан

Мнениеот donna » 22 Ное 2010, 15:35

kalahan2008 написа:
bbozhanov написа:2. ипотеката в почти всички случаи отменя вещна тежест;

Няма такова нещо "почти" - ако вещното право на ползване е вписано преди ипотеката, то същото остава като тежест и след проданта; ако е учредено след ипотеката, същото се погасява с извършване на проданта (чл. 175, ал. 1 ЗЗД).
Най-добре отидете в кантората на ЧСИ, както вече Ви посъветваха, никакви имейли няма да свършат работа - я го прочете ЧСИ, я не.

Прочетох това и мисля ,че е достатъчно по темата , няма нужда от по-вече разсъждения , мислех да попиша тука , но е безпредметно .
donna
Старши потребител

Мнениеот gudio » 22 Ное 2010, 22:54

donna написа:прочетох това и мисля ,че е достатъчно по темата , няма нужда от по-вече разсъждения , мислех да попиша тука , но е безпредметно .

8) Готино включване :wink:
bbozhanov видимо се притеснява, все пак имот не се купува всеки ден. Написа ми някакви ЛС, ама аз тук ще кажа: "Любезни г-н Божанов, не съм "минал по Вашия път", както предполагате :wink: , аз съм ЧСИ (може би трябва емотикон :oops: ?), kalahan2008 e ПЧСИ (в друга, не в моята кантора), може по тези причини да не Ви звучим убедително :lol:, но, вЕрвайте ни - въводът наистина е "ликвидно" занимание за ЧСИ, но е свързан с толкова стрес и негативни емоции, че наистина, всеки ЧСИ, продал Ви имот, ще се зарадва, ако длъжникът-бивш собственик доброволно се "оттегли" и няма да Ви иска 1,2 % (с вкл.ДДС) за упражнението. Никой няма интерес да протака, отлага, и прочее, процедурата, за да Ви вземе още 1 % от цената (+ 0,2% ДДС за С.Дянков)". Има нЕкои предимства на въвода от юридическа гледна точка (слага начало на добросъвестно владение, дава възможност за многократно систематично изгонване на самоуправно завърнал се в имота длъжник, фиксира състоянието на имота към момента на въвода, парира претенции за движими вещи, евентуално оставени, забравени в имота или "откраднати" от новия собственик и т.н.), но това не е толкова важно.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bbozhanov » 23 Ное 2010, 02:37

@Melly
Мнението Ви ми напомня за онази приказка с питането в американския, руския и българския форум...
Тук е момента да спомена, че се занимавам с ИТ - от едно време за малки и различни фирми (компютри и сървъри), до сега - Enterprise Business за огромни световни компании. Участвал съм в много и различни форуми за взаимопомощ и - смея да твърдя - доста различни хора са научили много неща от мен чрез този вид комуникация. Също така това е първото място, в което използвам истинското си име и търся помощ, съответно съм разочарован да прочета такова мнение като Вашето. Логиката на темите за помощ във форумите е: ако не можеш или не искаш да помогнеш - тогава просто не пиши. Съжалявам за offtopic-а!
@kalahan2008
Във всяко едно Ваше мнение има по малко нова (за мен) информация, която се оказва доста полезна и ми дава възможност да наредя пъзела и успея да си представя как реално стоят нещата. Отново, благодаря, за което!
@gudio
Прав сте! Притеснявам се, наистина!
Относно това, че сте ЧСИ - много ми е любопитно кое име стои зад този ник, но навярно няма и да разбера. За Вашият помощник-колега в друга кантора - дори взех да имам подозрения, че с него сме се чували по телефона :) Звучите си ми много убедително, затова съм се допитал за помощ тук.
Не ми е до таксата за въвода във владение, а за времето, за което става. Сега вече ми е много по-ясна практическата страна на нещата, а това за мен е най-важно! Изводът е, че като губя не зная какво печеля и обратно, а аз в двата случая вече знам какво да очаквам (след това Ви мнение).

Благодаря на всички за пореден път! Вече съм значително по-спокоен. Някои от въпросите ги зададох на ПЧСИ по моето ИД, но - трябва да знаете, че - така написано във форум и изкоментирано от различни хора се придобива един затвърден вид.
След като премина през целия процес ще напиша и публикувам в Интернет една синтезирана статия на простичък език, където мога да посоча Вашите имена и/или никове (според това дали и какво желаете), на които официално могат всички да благодарят. Наистина няма много писано по темата!
Член съм на един огромен форум, в който всеки пост се оценява и всяка оценка носи определен брой точки, които - от своя страна - придобиват финансово изражение на благодарността. Щеше да е прекрасно и тук да е така, за да видите аз колко съм благодарен :)

Живи и здрави, и бира...
Борислав
bbozhanov
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 03 Дек 2010, 23:56

Айде, вече не ти ли вписаха постановлението за възлагане ?
А въвода можеш да си го направиш и с двама по яки приятели (това в кръга на шегата)
p_dyan
Потребител

Мнениеот bbozhanov » 23 Яну 2011, 03:52

p_dyan написа:Айде, вече не ти ли вписаха постановлението за възлагане ?
А въвода можеш да си го направиш и с двама по яки приятели (това в кръга на шегата)

Привет,

За съжаление - не още. Чакам съда да се произнесе по жалбата на длъжника. Чакам, чакам - всяка седмица звъня в СГС с надеждата да са разгледали жалбата, моето възражение и становището на ЧСИ.

Как ми се иска да имам познати в СГС, които да могат да помогнат с по-бързото разглеждане на гражданското дело... поне да е в този едномесечен срок. Разбрах, че той се третира от съда като инструктивен (незадължителен) и така мога да си чакам дълго време. А кредита си върви, наема също... :cry:

<off-topic>
Оказа се, че имам познати, които имат познати в СГС, но моите познати не искат и да чуят за какво става дума. Аз не ги моля да накланят делото в нечия посока, а само за това да се гледа в този срок, на който край е другата седмица. Но уви - не искат (такива времена настъпиха) и на мен ми остава да чакам.
</off-topic>

Относно въвода (да се стигне до там) - прочетох доста такива шеги с по-яките приятели - незнам колко са шеги, колко в тях има истина. Не съм правил подобни неща до сега, надявам се да не се стига до там. По-скоро бих си платил на ЧСИ. Както казва gudio (за което искрено му благодаря), въводът си има своите предимства, които после могат да доведат до избягване (или помощ) на (при) евентуални проблеми в бъдеще.

Борислав
bbozhanov
Младши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство