начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

дело срещу потребител

дело срещу потребител

Мнениеот yaneva » 20 Фев 2011, 20:44

Моля, помогнете!
През 2008г се абонирах за "Чудният свят на животните". Получавах си пратките и плащах, но се появиха искания за получени пратки по пощата /които не са срещу подпис или обратна разписка, а се пускат в пощенската кутия/, които не са стигнали до мен. След време получих обаждане от "Кредитекспрес", които били упълномощени от "Чудният свят на животните" за събиране на вземания, че дължа 82 лева по този абонамент и ако не ги платя ще бъде заведено дело срещу мен. Могат ли наистина да заведат дело?
Условията на абонамент са следните:
поръчвам промоционалния пакет на изданието „Чудният свят на животните” и следващите пратки от поредицата. Пакета с базова стойност 70 лв. сега получавам на специалната цена от 9,99 лв. – сумата включва ДДС, както и такса за опаковане и доставка. Ако в рамките на 10 дни след получаването на промоционалния пакет не уведомя за отказа си от него, тогава на всеки 4 седмици ще получавам нови 12 карти от изданието на стойност 9,99 лв. Винаги мога да се откажа от получаването на следващите пакети с карти – достатъчно е да уведомя за това писмено или по телефона. [/size]
yaneva
Нов потребител

Re: дело срещу потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Фев 2011, 13:30

Аз не съм юрист но от това кето прочетох нека да Ви съдят ,стига Вие да си пазите тези плащания с документ ,и тези неща който са ви пуснати по пощата.И бъдете спокойна за тази фирма може да им покажете среден пръст :D да видим дали ще им стиска да Ви съдят.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство