Здравейте,
Участвах в търг на ЧСИ и ми беше приложена следната законна "схема":
Началната цена на имота е 3000 лв. Пуснах в плик моето предложение от 3200 лв. и отидох на търга с нагласата, че ако не съм спелил търга ще мога да наддавам устно. В деня на търга има само още едно лице освен мен. То се оказа пълномощник на 3 други лица, които бяха предложили следните оферти в плик:
1. 3201 лв.
2. 7000 лв.
3. 70 000 лв.
Явния търг започва от най-високата цена от 70 000 лв. Аз все пак наддадох на 70 320 лв. и спечелих търга, но цената е нереалистична за имота (максималната нормално би била около 4000-5000 лв.) и не мисля да я плащам.
Та схемата е следната - след провеждането на търга в 7 дневен срок се отказвам аз (не е задължително, но не бих платил такава огромна сума), след което в 7 дневен се отказват 3) и 2) и така търга е спечелен от 1) на 3201 лв.
Въпроса ми е : Има ли начин да обжалвам търга по какъвто и да е параграф/начин? Искам търга да се повтори и да го спечеля, като предложа и аз много цени в пликове. Всякакво предложение ми е от полза. Консултирах се с адвокат, но според него нямам основание за обжалване. Иначе съм открил нередности по обявлението - границите на имота са стари и предназначението на съседните имотите е от едно време - нива, докато сега са за строителство. Друго интересно е, че на най-ниското си предложение подставеното лице е само с 1 лв. над моето предложение.
Та, какъвто и да е начин по който мога да направя този търг на недействителен ми е от полза.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на търг на ЧСИ
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обжалване на търг на ЧСИ
Така правят калпазаните! Законът има пропуск и тази врътка се ползва често. Просто трябва да се добави, че при отказал се наддавач на следващата цена могат да наддават всички.
- ivanov_p
- Активен потребител
Друга поправка би била - при отказал се наддавач търгът се повтаря.
- dimitar_dimitrov
- Младши потребител
Дали ще се повтори търга или ще се поканят участвалите за устно наддаване от втората или следваща по ред сума няма значение, макар това да е обременително, но пък е полезно за длъжника и кредиторите. На последния търг една сплотена тройка, циганин, майка и дъщеря дадоха 170 хил., 63500 и 43000 за имат обявен за 24000, но с реална цена около 65-70 хил. До толкова щях да наддавам, но този със 170 хил. предотврати наддаването, сега ще се откаже майката с 63500 и ще го вземе дъщерята с 43 000, ако няма и четвърти с 30-31 хил. На търга имаше около 30 наддавачи и спокойно цената можешше да отиде и на над 80-90 хил.
- ivanov_p
- Активен потребител
Интересно каква е схемата, която се разиграва пък на общинските търгове, които са изцяло явни?
- dimitar_dimitrov
- Младши потребител
Браво на мангарасите, не мога да разбера защо не го правят повече хора. Аз бих го правил винаги при неоправдано ниска начална цена. Иначе очевидно няма далавера.
- barakuda
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|