- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПТП преди 7 год, вчера разбрах че съм осъдена, помогнете
|
|
56 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: ПТП преди 7 год, вчера разбрах че съм осъдена, помогнете
wladi - sorry ама да не си работил в Юпитер или, си в Армеец, ти чуваш ли се какво говориш. Кой говори за умисъл.По твойта логика нямаме нужда от ГО, а пък и защо се хабиха да създат в такъв случай и ГФ. Изобщо кой е измислил колата. И само да ти кажа,че нямам намерение да плащам на Армеец и 1стотинка, с толкова пропуски от тяхна страна и тази дето ме е представлявала ще съдя. Проблема е,че всеки ако мисли така, съдят ме и плащам. Колко хора са осъдени по този начин и по тази логика са си платили, защото всичко е свършило. 1ия от 3те адвокати е тази, която ме е представлявала, тя даже си спомни кое е делото, сигурно и е било последното, но и обещах,че ще и осигуря следващо. Всички тези абсурдщини могат само в БГ да се случат, а ние какво да правим да се примиряваме.
- bubilena
- Младши потребител
до- bubilena аз не на напразно по една тема им зададох въпрос на адвокатите тук кой от тях е осъдил застрахователна компания и неговият клиент си е взел парите и кой е защитавал клиент срещу застрахователна компания бъди сигурна няма отговор а и нещо друго ще ти кажа относто за юпитер служителите на тази компания са се разхвърляли я по армеец я лев инс я дженерали
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Знам, работя в ЗК, колко полици съм написала досега и ми беше просто тъпо, цялото изпълнение, като нещата са можели да приключат на първа инстанция. Както казах и в началото създала съм предпоставка за ПТП, станалото не мога да върна, но не може да ми говорят за умисъл. От утре дай да обяснявам на хората не си правете ГО и Каско, защото няма смисъл, вие сте потенциални предпоставки за ПТП във всички случаи и компаниите няма да ви платят.
- bubilena
- Младши потребител
до-bubilena е то хората не са виновни за ситуациите вината е на самите компании все гледат да се прекарат една друга нали е борба за пазарен дял а и хората още не знаят че да са сигурни в полиците си трябва задължително да си направят застраховката или в самата компания или на агент на компанията а не да тичат по разни брокери които работят с всички компании ужким сравнявайте цените а парите не внесени и полицата невалидна
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni - да прав си, и в крайна сметка страдат клиентите. Плащаш данъци, винетки, застраховки, прегледи... до безкрай и после пак опираш пешкира.
- bubilena
- Младши потребител
до-bubilena ако е само за това му кажи търпи се и му теглиш една лесна и дълга но ако се разгледаш тук из форума ще разбереш колко овчи хора има тук не само с тези тримата с който си се срещала
- toni_sf
- Активен потребител
Много благодаря на всички за помощта, до края на седмицата ще кажа какви са прогнозите, знаем с адвоката ми,че шансовете не са големи, но ще опитаме да отменим Съдебното Решение. Ще мине най-малко година, но няма да се спра. Искрено ви моля спрете тези спорове. Публикувах това с идеята ако някой има подобен проблем да спре нещата още в зародиш, а със сигурност има много осъдени по този начин, които даже може и да не са в бг и нямат представа, какво ги чака.
Къде е милия тон, доброто човешко отношение, по този начин ли ще си възпитаваме децата със злоба, такъв ли пример даваме.
Къде е милия тон, доброто човешко отношение, по този начин ли ще си възпитаваме децата със злоба, такъв ли пример даваме.
- bubilena
- Младши потребител
В дискусията се губи същественото. За да не плащате, трябва да намерите поне номера на застрахователната полица, затова прегледайте внимателно делото, може някъде в протоколите от КАТ да го има. После нещата са уредени, макар и с много ходене по мъките.
- dimist
- Потребител
Моля ви хора не се карайте, за това сме хора, нали за това са форумите да си помагаме не да се нападаме. Знам,че тежкия живот ни е направил такива, но нека не губим доброто в себе си. Всеки се ражда добър, но по една или друга причина се озлобяваме без да се усетим. Имам дъщеря на 6години и искам да знам защо една ЗК като Армеец иска да ми вземе хляба на детето и това ми е упората и смисъла да се боря на всяка цена.
- bubilena
- Младши потребител
до-bubilena ти пък нали трябва да има малко и спор ти поне работиш в ЗК и събери им мненията и си направи извод дали са толкова компетентни по застрахователното дело
- toni_sf
- Активен потребител
Не разбирайте буквално при всяко ПТП, а само при такова което може да се нарече "умишлено" например употребата на алкохол:
В ИМ ищецът-ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП чрез представителя си адв.П.А. твърдят,че отв.-К.Р.Д. ***, допуснал нарушение на ЗДП и на 26.04.09г. след употреба на алкохол, при управление на л.а.Фолксваген с ДК № С1725ХК причинил щети на л.а.Фолксваген с ДК № ЕН 8667АТ, собственост на И.Р.Н. и управляван от С.Й.Б. в р-р на 1489,95лв. Твърди още, че със собственика на пострадалия л.а. е сключен Договор за застраховане Гражданска отговорност на 9.02.2009г. което е определило и плащане на горната сума на пострадалите, съобразно изискванията на Договора и извършената автотехническа експертиза. Счита, че виновното поведение на отв. К.Р.Д. е довело до причиняване на щетата, сумата е изплатена от ищеца, а отв.не е пожелал да възстанови щетата на същия. Моли на осн. чл.274 от КЗ да осъди същия да плати горната сума, ведно с законната лихва върху сумата от 2.11.2009г.-датата на предявяване наст.иск,до окончателното плащане и да осъди отв.да му плати разноските по делото.
Водим от горното,съдът
Р Е Ш И: ОСЪЖДА на осн.чл.274 от КЗ К.Р.Д. ***,чрез ос.пр-л адв.М.С. от ПлАК да заплати на- ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП с ЕИК-000694286, представлявана чрез представителя си адв.П.А. сумата от 1489,95лв.
сумата 59,60лв.д.т., 120лв. за х-р на адв.С. 340лв.х-р на адв.А. и законната лихва от 2.11.09г.до окончателното плащане на сумите
В ИМ ищецът-ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП чрез представителя си адв.П.А. твърдят,че отв.-К.Р.Д. ***, допуснал нарушение на ЗДП и на 26.04.09г. след употреба на алкохол, при управление на л.а.Фолксваген с ДК № С1725ХК причинил щети на л.а.Фолксваген с ДК № ЕН 8667АТ, собственост на И.Р.Н. и управляван от С.Й.Б. в р-р на 1489,95лв. Твърди още, че със собственика на пострадалия л.а. е сключен Договор за застраховане Гражданска отговорност на 9.02.2009г. което е определило и плащане на горната сума на пострадалите, съобразно изискванията на Договора и извършената автотехническа експертиза. Счита, че виновното поведение на отв. К.Р.Д. е довело до причиняване на щетата, сумата е изплатена от ищеца, а отв.не е пожелал да възстанови щетата на същия. Моли на осн. чл.274 от КЗ да осъди същия да плати горната сума, ведно с законната лихва върху сумата от 2.11.2009г.-датата на предявяване наст.иск,до окончателното плащане и да осъди отв.да му плати разноските по делото.
Водим от горното,съдът
Р Е Ш И: ОСЪЖДА на осн.чл.274 от КЗ К.Р.Д. ***,чрез ос.пр-л адв.М.С. от ПлАК да заплати на- ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП с ЕИК-000694286, представлявана чрез представителя си адв.П.А. сумата от 1489,95лв.
сумата 59,60лв.д.т., 120лв. за х-р на адв.С. 340лв.х-р на адв.А. и законната лихва от 2.11.09г.до окончателното плащане на сумите
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
правилно е това което си цитирала а и никой застраховател не плаща обезщетение заради употреба на алкохол това си го пише в всички указания на застрахователя
- toni_sf
- Активен потребител
Извинявам се за недоумението, но не помня някъде да съм споменала алкохол, и не виждам общото с конкретния случай, но карай и без това стана една лека каша. Благодаря за вниманието и отделеното време, беше ми забавно и искрено ви се радвам на коментарите.
- bubilena
- Младши потребител
до-bubilena аз ти пожелавам успех и дано успееш да спечелиш
- toni_sf
- Активен потребител
относно "умисъла" мисля, че се има предвид когато МПС се използва за причиняването на вреди. По принцип повечето нарушения по Здвп са по непредпазливост.
- Sahiba
- Потребител
do-Sahiba точно това е коментара след като си си платил ГО и си спазил всички указания отностно валидноста на застраховката защо застраховател си иска парите от виновното лице а не от неговият застраховател
- toni_sf
- Активен потребител
Много думи - полза никаква. Форумът не е за това, както казвате по-горе. Взаимопомощ не означава даване на консултации, защото правна консултация на клиент не може да се направи тук и при най добро желание. Дори само по простата причина, че за да дадеш професионално мнение, трябва да видиш всички изходни документи и да се запознаеш с делото. Никой от нас не може да направи това така пред екрана.
Въпросът "Моля помогнете" не е неправилен. Правилният отговор на такава молба е да се обърнете към адвокат, но не към всеки, а към специалист. Аз например познавам един Щерю Щерев и при случаи със застраховки и застрахователи се обръщам към него.
Въпросът "Моля помогнете" не е неправилен. Правилният отговор на такава молба е да се обърнете към адвокат, но не към всеки, а към специалист. Аз например познавам един Щерю Щерев и при случаи със застраховки и застрахователи се обръщам към него.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
до-Ivailo5rov ти как видя ,че някой дава правна консултация всеки си дава мнението и цитира закони така както можеш и ти да си ги намериш в нета и да си имаш собствено мнение по въпроса нали е форум а не рекламна страница за да се цитират имена и корифей защоо ако ти задам въпрос за цитираният човек някои от вас да не прави това
- toni_sf
- Активен потребител
Tuk пиша безкрайно рядко,защото вместо помощ,се създава спор от неразбиращи правната материя юристи със съмнителен ценз.
Г-жо.Застрахователната компания има правоприемник и вие можете да насочите исканията си за нанесените Ви щети срещу тях.Дори да ги нямаше,има гаранционен фонд,който върши работата на "изчезнали" дружества.Успех !
Успех и на всички ПИСАТЕЛИ,които не знам защо не четат а само пишат ,споирят и обиждат.
ПС:Това не е консултация а насока за това ,което Ви предстои.За детайли и защита на интересите Ви се обърнете към специалист,нищо че трима са Ви отказали съдействие...
Г-жо.Застрахователната компания има правоприемник и вие можете да насочите исканията си за нанесените Ви щети срещу тях.Дори да ги нямаше,има гаранционен фонд,който върши работата на "изчезнали" дружества.Успех !
Успех и на всички ПИСАТЕЛИ,които не знам защо не четат а само пишат ,споирят и обиждат.
ПС:Това не е консултация а насока за това ,което Ви предстои.За детайли и защита на интересите Ви се обърнете към специалист,нищо че трима са Ви отказали съдействие...
- adwokat
- Младши потребител
toni_sf написа:до-wladi искаш да кажеш че всяко едно ПТП е умишлено човек си купува кола и тръгва да прави ПТП с какво удоволствие ще гледам ако премахнат ГО като задължителна всички застрахователи ще фалират
За пореден път се налага да цитирам една мисъл, която прочетох навремето в едно франкофонско учебниче: "Ако не бяха застрахователите, да се хвърлят като хиени върху новата пазарна ниша, шофирането на автомобил, вместо обичайно рутинно занимание, и до днес щеше да си остане екстремно скъпо и безумно занимание за ексцентрични милионери, каквото е било поначало".
P.S. Мисля, прочее , че в Булгаристан просто щяха законодателно да забранят шофирането след лавина от ПТП с непокрити вреди, `щото ние така се борим с опасните дейности - като ги забраняваме...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
56 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|