- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Санкции при шофиране след употреба на алкохол
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Санкции при шофиране след употреба на алкохол
Моля ви за помощ.Онзи ден ми взеха книжката за алкохол.Налага ми се да замина за чужбина да работя.Ще е проблем ли това на границата?възможно ли е да ме върнат?Ще има ли дело срещу мен и какви са санкциите?Ако някои може моля нека да ми помогне!Благодаря предварително!
- andro_32
- Младши потребител
Re: Санкции при шофиране след употреба на алкохол
С колко алкохол Ви хванаха?
- sunrise
- Активен потребител
Не ми е проблем нито книжката нито паричната глоба.Единственото което ме интересува дали ше е проблем на границата.
- andro_32
- Младши потребител
Ще се води срещу Вас наказателно производство и следователно ще Ви бъде наложена мярка за неотклонение. А ако се отклоните, все пак, лошо!
- sunrise
- Активен потребител
Какви са мерките за неотклонение.Какво ще ме посъветвате да изчакам все пак всичко това да премине и след това да замина за чужбина.Колко време се протакат тези дела?Ще имам ли след това проблеми по границите?Благодаря за информацията която ми предоставяте!
- andro_32
- Младши потребител
Ами най-общо казано това са :подписка, парична гаранция , домашен арест и задържане под стража. Затова и се наричат така, за да Ви предпазят от отклонение , докато трае процеса.Колко ще се проточи делото ,зависи от много неща:от два месеца до една година, зависи.
- sunrise
- Активен потребител
Конкретно за моя случай какви са санкциите?Хванаха ме с алкохол,написаха ми акт и ми взеха книжката.Сега очаквам може би да излезе наказателно постановление.Нямам на представа как стоят нещата за пръв път ми е и може би за последен.
- andro_32
- Младши потребител
andro_32 написа:Конкретно за моя случай какви са санкциите?Хванаха ме с алкохол,написаха ми акт и ми взеха книжката.Сега очаквам може би да излезе наказателно постановление.Нямам на представа как стоят нещата за пръв път ми е и може би за последен.
Tи не разбра ли , че никакво наказателно постановление няма да има.Извършил си престъпление по Чл. 343б. от НК (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година"
.Срещу теб ще има наказателно производство.В хода ще ти бъде взета мярка за неотклонение , най-вероятно подписка , ако напуснеш страната , тази мярка ще ти бъде заменена със задържане под стража и т.н.Забрави всякакво напускане на страната , ангажирай си адвокат и се съсредоточи върху делото!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
По всяка вероятност обаче, няма да лежите в затвора, но трябва да изчакате да мине делото.
По всяка вероятност обаче, няма да лежите в затвора, но трябва да изчакате да мине делото.
- sunrise
- Активен потребител
След като мине делото и нещата си доидат по местата ще мога ли все пак да изляза в чужбина на работа безпроблемно?
- andro_32
- Младши потребител
Ами ако те оправдаят , ще излезнеш безпроблемно.Но ако те осъдят , става малко проблемно.Най-вероятно те чака условна присъда.Принципно няма да имаш проблеми , да напуснеш страната , но понякога......Всичко зависи от теб и защитникът ти.
Успех!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря ви за информацията и за пожеланието.Дано все пак всичко да мине добре.След като това деяние все пак ми е за пръв път няма ли някакви смекчаващи обстоятелства.Ще има ли парична глоба?Горе долу в какъв размер.Много ви благодаря за помоща която ми оказвате!
- andro_32
- Младши потребител
Това че имате чисто съдебно минало е смекчаващо вината обстоятелство.Ако признаете вината си-тоже.Няма парична глоба , но освен ЛОС , изпълнението на което ще бъде отложено по чл.66 НК , ще бъдете лишен от право да управлявате МПС за определен срок.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да не забравяме- той все още не е привлечен дори в качеството на обвиняем, ерго МНО е бъдещо несигурно събитие. За сега.
С 3.5 промила... ехей, евала. Не вярвам да ви лишат за срок по-малък от година, да не казвам повече.
Един съвет- още от сега си намерете адвокат. Не толкова за досъдебното производство, колкото за преговорите с прокурора.
Революшън- тук не те разбрах.
Според мен границата си е проблем...
С 3.5 промила... ехей, евала. Не вярвам да ви лишат за срок по-малък от година, да не казвам повече.
Един съвет- още от сега си намерете адвокат. Не толкова за досъдебното производство, колкото за преговорите с прокурора.
Принципно няма да имаш проблеми , да напуснеш страната , но понякога......Всичко зависи от теб и защитникът ти.
Революшън- тук не те разбрах.
Според мен границата си е проблем...
- Гост.
- Старши потребител
Имам предвид , че при условно осъждане ще се приложи чл 76 ЗБДС , а принципно няма проблеми в този случай да напусне страната!РАзбира се , може и в този случай да стане проблем!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Аз съм за последното ти изречение- винаги има проблем. Нека да поиска издаване на някакъв документ / лична карта, шофьорска книжка, международен паспорт/- проблема просто сам ще се появи.
И се влиза в една административна съдебна сага с предизвестен край...
И се влиза в една административна съдебна сага с предизвестен край...
- Гост.
- Старши потребител
По добре да изчезва още сега и да го съдят задочно. После захапе ли го държавната машина няма измъкване.
- donchev
- Потребител
адро,дай скайп,мейл или тел за връзка,имам въпрос относно делото и ако може да попитам кой адвокат ти го е водил
- lemileva
- Нов потребител
Дело уви все още няма.Чакам.Минах при дознателите още началото на юли но засега нищо.Имейла ми е andrej.varbanov@abv.bg
- andro_32
- Младши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|