начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

топлофикация...ПОМОЩ!!!

топлофикация...ПОМОЩ!!!

Мнениеот krasip » 09 Ное 2009, 13:54

Моля за помощ!!!Вдовица съм с 2 деца и живея с майка ми,която също е вдовица.Имам задължения към топлофикация които не мога да платя по предложената от тях схема т.е. 30% от сумата и после на 7 равни вноски.Предложиха ми също да ме дадът на съд ,което според тях не било толкова страшно и там съдът да реши как да плащам.Партидата се води на майка ми на името а тя работи за преко сила 300 лв.Досега не съм търсила помощ от соц.грижи но май ще се наложи.Някой може ли да ме посъветва да се оставя ли да ме съдат или да изтегля поредният кредит който бог знае как ще връщам и дали може да поема негативите в/у мен вместо майка ми?Благодаря предварително!
krasip
Нов потребител

Re: топлофикация...ПОМОЩ!!!

Мнениеот sunrise » 09 Ное 2009, 15:03

Съдебният процес е по-лошия вариант за Вас.Ще Ви осъдят, ще платите адвоката им и държавните такси, дето може да са и повече от парното. Ако нямате възражения ,че не сте го ползвали,най-добре е да си го платите. Социалните няма да Ви помогнат, ако сте в трудоспособна възраст. Децата Ви би трябвало да вземат пенсии.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот krasip » 09 Ное 2009, 18:21

какво ще рече погасителна давност???сметката ми е от 2002г.всяка година внасям пари ама те маи отиват за лихвите.каде ли не търсих да прочета за тази погасителна давност но нищо не разбрах
krasip
Нов потребител

Мнениеот ramones79 » 20 Яну 2010, 02:33

Най-добрият съвет, който мога да ви дам е да отидете във Федерацията на потребителите със съответните документи, сметки, писма и тн от Топлофикция - и да потърсите съвет от тях дали има смисъл от съд и ако да по какъв път (например дали не биха могли да ви помогнат с правна защита в съда или нещо друго)

На ваше място не бих платил нито 1 сметка с дата по-стара от 01.01.2007 година (освен ако не сте подписала някакви споразумения, че ще плащате).

Важно е и да си изясните дали желаете да се борите и ако да за какво (жокер - 90% или повече от сметките им са надписани, защото изначало се формулират по шарлатански начин).

За дело е сигурно, че ще ви трябва адвокат - помислете можете ли да си го позволите или дали нямате познати, които да ви помогнат в тази насока.
ramones79
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство