начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ПТП преди 7 год, вчера разбрах че съм осъдена, помогнете

ПТП преди 7 год, вчера разбрах че съм осъдена, помогнете

Мнениеот bubilena » 31 Авг 2010, 17:21

На 18.11.2003г поради неспазване на предимство знак Б1 от моя страна, от органите на КАТ получих акт и на другия участник за висока скорост му беше съставен.Вчера получавам от личен състав във фирмата, която работя покана за доброволно изпълнение за запор на трудовото ми възнаграждение. Осъдена съм,защото не са могли да ме намерят или поне не е било това целта,имам вина и че вече не съм на старата си адресна регистрация. В компанията, която ми е била гражданската отговорност, няма как да намеря полицата, от преди толкова години не я пазя. Помогнете ми има ли нещо, което мога да направя в своя защита.Благодаря ви предварително за вниманието. Оказа се,че полицата ми е била в Юпитер, която е фалирала, това значи ли че на всеки, който е бил застрахован участта ще му е такава. Армеец да си искат от мен парите.
bubilena
Младши потребител

Re: ПТП преди 7 год, вчера разбрах че съм осъдена, помогнете

Мнениеот Sahiba » 01 Сеп 2010, 09:41

Необходимо е да запознаете адвокат, специалист в застрахователното право с казуса, за да ви посъветва. Тук и по този начин няма да стане.
Sahiba
Потребител

Мнениеот toni_sf » 01 Сеп 2010, 11:02

до-bubilena да ви питам вие през тази година каква застраховка имахте по ГО и КАСКО или САМО ГО
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот bubilena » 01 Сеп 2010, 15:47

През онази година до колкото мога да си спомня съм била само с ГО
bubilena
Младши потребител

Мнениеот bubilena » 01 Сеп 2010, 15:59

До този момент се консултирах със 3 адвоката.Първия прочете документите, не може да се направи нищо. Втория прочете и каза, първо че за регресно дело трябвало 3 години те на 4та завеждат, не са се постарали да ме намерят, това е другата причина,че без мое знание ме съдят.След което отиде до архива на съда видял,че го-то ми било в Юпитер, те фалирали и ми звънна без логично обяснение каза нищо не може да се направи. Днес ходих до тази адвокатка, която служебно м е е защитавала и е оспорвала,че нямат основателни доказателства, но нали се сещате тези служебните колко ги бърка какъв ще е изхода.Тя също прочете нещата, които събрах, пита ме защо не съм се явила,казах никой не ме е търсил.Пита ме сега как те намериха,когато е да взимат те намират и от 860лв към армеец още 800лв за такси,адвокати и т.н. Всяка ли компания като изплати щетите по Каско на съответната страна и има протокол за ПТП погват виновния.Не съм била пияна, без книжка, под 18.Защо се случва това не мога да разбера.
bubilena
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 02 Сеп 2010, 19:51

до-bubilena процедурата е такава вие сте си платили ГО на един застраховател ,след извършване на деяние от ваша страна потьрпевият си е подал при неговият застраховател иск за щета , на него му е изплатено обезщетение по щетата и съответно е изпратен регрес към юпитер да покрие разходите от вашата ГО .Възможно е в юпитер експертите да са изчислили че на потършевшият е изплатена по голяма сума от тази която е получил и са направили отказ да платят или са предложили обезщетение по техните експертизи, другият застраховател е отказал да получи тази сума и се стига до съд между двете компании, и явно армеец е загубила делото ,но за да си навакса парите е завела иск срещу вас за посочената сума които в рамките на договора между вас и юпитер е незаконен :D аз съм сигурен че никой от армеец не ви е търсил да ви уведоми че ще има дело срещу вас и съм сигурен че не сте само вие така
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Sahiba » 03 Сеп 2010, 16:11

toni_sf написа:до-bubilena процедурата е такава вие сте си платили ГО на един застраховател ,след извършване на деяние от ваша страна потьрпевият си е подал при неговият застраховател иск за щета , на него му е изплатено обезщетение по щетата и съответно е изпратен регрес към юпитер да покрие разходите от вашата ГО .Възможно е в юпитер експертите да са изчислили че на потършевшият е изплатена по голяма сума от тази която е получил и са направили отказ да платят или са предложили обезщетение по техните експертизи, другият застраховател е отказал да получи тази сума и се стига до съд между двете компании, и явно армеец е загубила делото ,но за да си навакса парите е завела иск срещу вас за посочената сума които в рамките на договора между вас и юпитер е незаконен :D аз съм сигурен че никой от армеец не ви е търсил да ви уведоми че ще има дело срещу вас и съм сигурен че не сте само вие така

Пълни глупости от лаик... Въобще юрист ли сте?
Юпитер е в несъстоятелност от около 5 години... Проблема въобще не е в коректността на Армеец.
Sahiba
Потребител

Мнениеот inspectora » 03 Сеп 2010, 16:24

След 3 консултации с едно и също крайно становище ... Какво очаквате? Да се появи от някъде адвокат с магистратура по фокусничество ли?
Отивайте и плащайте поне лихви да не Ви се трупат ... това е положението ...
Просто Ви се чудя какво очаквате, след като 3-ма специалисти вече са се произнесли и са на едно и също мнение ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 08:57

до-Sahiba и защо така мислите а и ми посочете къде пише че след като си си платил застраховка трябва да плащаш и евентуална щета :D освен в случая когато пострадалият е завел дело срещу вас от граждански характер за нанесени повече щети от платеното от застрахователя.Спора си е между двете застрахователни компании .И си давам мнението тук като експерт по автомобилно застраховане и ликвидация а не като юрист :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 09:09

а вие адвокатите тук просто и кажете как да постъпи за да спре това че трябва да плаща и да се намери преписката по регреса в армеец и ще ви стане ясно дали има измама :D жената е посочила дата на събитие значи до три дена след събитието трябва да има заведена преписка за щета :D тя е с входящо номерче за незнаещите и под това номерче е обявен регрес срещу другата компания :D и под това номерче в архива на застраховелната компания си има нещо като лично дело и там са всички преписки съдебни искове решения и така нататък :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот bubilena » 04 Сеп 2010, 09:54

какво ви става хора, защо трябва да се карате, до този момент нямам от никъде никаква призовка, това е вярно със регреса към Юпитер( синдик в момента Хилдън ) така би трябвало да е станало. Аз не съм умряла нито съм била извън страната по това време, явно не е било идеята аз да бъда намерена, а те да си вземат парите които са платили по щетата. до крайна инстанция аз съм осъдена,без да съм потърсена, защото съм можела да обърна нещата в своя полза.Има доста пропуски неточности...Разберете аз ще си платя и тогава сигурно още щях да съм приключила ако не ме оставиха пред свършен факт.Работя в застрахователна компания и на юристите просто не им се занимава, защото Юпитер е в несъстоятелност от (ЗК Хилдън бе обявена в несъстоятелност с решение на Софийски градски съд, публикувано в бр. 13 на държавен вестник от 9 февруари 2007. През октомври 2005 КФН отне разрешението на компанията за извършване на застрахователна дейност поради констатирани сериозни нарушения в дейността му.) При тези Чси ходих още вторник, на много въпроси не можах да намеря отговор,дори елементарния как сега ме намирате, когато става въпрос за пари. А ако щетата беше с кола за 200000лв, и телесна повреда, те съсипват. Моето е нищо има със сигурност много подобни случаи.
bubilena
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 10:24

до-bubilena щом работиш в ЗК е добре :D но и явно си пропуснала някои събития. :D точно така изглеждат нещата но през 2005 г самата юпитер се пререгистрира на ЗК ХИЛДЪН за да не загуби лиценза си това вече може да ти го обяснят юристите как става и как самата компания си става синдик :D а сега и доколкото знам дали са хилдън или не ,знам къде им е офиса и знам че са станали брокери на всички ЗК компании и знам че които се застрахова при тях не е сигурен дали му е валидна полицата :D а и нещо ми подсказва къде си работила поне до 2005 ако и тогава си била в ЗК
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот insurance » 04 Сеп 2010, 11:04

Колеги, защо се отклонявате от принципния въпрос? А той е може ли причинителят на вредите да отговаря 7 години след непозволеното увреждане. Отговорът е - изтекла погасителна давност, която е 5 годишна. Застрахователят не регресира, а суброгира в правата на увредения, на който е платено обезщетението - чл. 213 КЗ и на него могат да се правят всички възражения, с каквито делинквентът разполага срещу пострадалото лице, включително и с възражението за давност. Както увреденият, така и неговият застраховател могат да търсят обезщетение до 5 години от НУ - иначе - възражение за давност. Що се отнася до Юпитер, за неговите задължения отговаря този, на когото е прехвърлено търговското му предприятие в производството по несъстоятелност.
insurance
Нов потребител

Мнениеот bubilena » 04 Сеп 2010, 12:33

2005година съм била по майчинство, нали съм написала настоящ адрес, той никаква роля ли не играе.
bubilena
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 13:19

:D а колко ли хора има осъдени и незнаят и как да не цитирам се изчаква да минат всички срокове за обжалвания и тогава си погват длъжниците
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот bubilena » 04 Сеп 2010, 14:09

Точно така обявения в Държавен вестник е настоящия ми адрес, на който нямам нито една призовка от 2004 до днешен ден.Ще цитирам отново поканата за запор защото явно не се е публикувала. С изпълнителен лист, от 12.07.10 сега сме вече 09месец(аз го получавам на 30.08) по гражданско дело ..2007г е образувано изпълнително дело 2010 с решение март 2010, в полза на Армеец.Годините ги нямат за нищо. Отново казвам не съм приключила до тук с Юристите.Те може да са си измили ръцете и да са доволни от добре свършената работа.
bubilena
Младши потребител

Мнениеот bubilena » 04 Сеп 2010, 14:17

Събитието е 18.11.2003г, иска е на 15.06.2007.Аз се родих на ново явно 30.08.2010 и случайно ме откриха в наши дни. :)
bubilena
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 17:35

а дават ли ти срок за обжалване 1 месец
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот wladi » 04 Сеп 2010, 17:46

Всред голяма част от автомоболистите битува погрешното мнение, че щом имат застраховка ГО, когато причинят виновно ПТП, застрахователя ще плати на потърпевшия и ако той е удовретворен с това се приключва.
Застрахователя има право на иск срещу застрахования при умишлено причинени вреди. Започва да се налага практика нарушенията на ЗДП да се считата за умисъл при вредата и застрахователите вече не пропускат да заведат регресивни искове.

По конкретния казус, предполагам, че 3-мата адвокати са проверили редовността на призоваването и то е редовно. След като няма и погасителна давност, следва да плащате вредите.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 18:09

до-wladi искаш да кажеш че всяко едно ПТП е умишлено :D човек си купува кола и тръгва да прави ПТП :D с какво удоволствие ще гледам ако премахнат ГО като задължителна всички застрахователи ще фалират
toni_sf
Активен потребител

Следваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство