начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Задължаване за ползване на асансьор

Задължаване за ползване на асансьор

Мнениеот milenamr76 » 21 Дек 2010, 18:59

Във връзка със закона за етажната собственост във входа, в който живеем възникна следния проблем.Лятото на общо събрание се взе решение да се инсталира асансьор във входа.Аз като живуща на 3 етаж заявих,че не желаем да ползваме асансьор(моето семейство), дори да не бяхме на 3 етаж.Домоуправителят се опита да ме убеди, че не е въпрос на желание, а съм задължена щом съм от 3 етаж нагоре да заплатя за вграждането на асансжора пък ако искам да го ползвам.Днес залепиха по етажите обява, че до 30-ти декември трябва да внесе всеки апартамент от 3 етаж нагоре по 350 лв, тоест че сме длъжни.
Интересува ме има ли законова разпоредба, която да ме задължи да заплатя за вграждането на асансьора, при положение, че категорично съм заявила отказа си от ползването на тази услуга.
Благодаря ви предварително!
milenamr76
Нов потребител

Re: Задължаване за ползване на асансьор

Мнениеот geovan » 21 Дек 2010, 19:52

Закъсняли сте с реакцията - срокът за обжалване решението на ОС е изтекъл отдавна.Сега ще си платите за асансьора /като гласувано от ОС подобрение-преустройство на общите части на имота/ а пък после пак не го ползвайте .
Намерете ЗУЕС и го прочетете - нямате нужда от специализирана помощ за разбирането на понятия като "воля на мнозинството" и последствията за малцинството.
geovan
Потребител

Re: Задължаване за ползване на асансьор

Мнениеот milenamr76 » 22 Дек 2010, 11:21

Благодаря за навременния отговор, макар казаното от вас да не е никак в мой интерес.Но зададох въпроса си тъй като ми е много странно как така при едно "решение" за вграждане на асаснсьор, което бе с препоръчителен характер е възможно след това да бъда принудена да плащам за въздух.
На въпросното ОС се обсъждаше поставянето на асансьора във входа, но не е имало никакво гласуване.Аз изказах мнението си по въпроса, като заявих че на мен асансьор не ми е необходим.Единственото нещо за което сме гласували на същото събрание бе за избор на Управител, касиер и контрольор.
За нищо друго не сме гласували.И ми се струва, че е редно да има протокол от такова събрание, а в случая подобно нещо никой не е виждал.
И как така въз основа на устни препоръки и нечии желания изведнъж ще се окажа принудена да плащам за нещо, което никога няма да ползвам и то с доста сериозен размер на сумата.
milenamr76
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство