начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Изпълнителен лист със сбъркано име

Изпълнителен лист със сбъркано име

Мнениеот kanev » 25 Яну 2011, 22:22

Привет на всички.Става въпрос за един изпълнителен лист,който получих днес,а той е с дата22.02.2010година.В изпълнителния лист фамилното ми име е сбъркано,и цялото дело се водеше със сбъркано име.С въпросния човек се съдихме 2 пъти,и първия път делото спечелих аз,и той беше осъден да заплати разноските по делото,но аз не съм си търсил парите.Втория пут той отново завежда дело срещу мен,но аз изпуснах законовия срок да се свържа с адвоката си и да подам писмено възражение,и ме осъдиха автоматично да му заплатя разноските по делото и още 300 лева или общо 720 лева,които аз няма от къде да взема.Моля посъветвайте ме какво мога да направя в случая,при положение че дори и името ми е збъркано.Благодаря ви предварително.
П.С ако мястото на темата не е тук,моля модераторите да я преместят.
kanev
Нов потребител

Re: Изпълнителен лист със сбъркано име

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Яну 2011, 22:45

Интересен въпрос, защото не е предвидено длъжника да търси поправка на изпълнителния лист.

Ако е сбъркано името, то няма как да Ви призоват по изпълнителното дело.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот hidden » 25 Яну 2011, 22:51

ivan_lawyer написа:Ако е сбъркано името, то няма как да Ви призоват по изпълнителното дело.

Защо да няма как? Ако е посочено ЕГН, адрес...мисля, че ще е достатъчно ясно, че става дума за същото лице, посочено в изп. лист и съдебното решение. Налице са достатъчно индивидуализиращи данни, дори и да е сбъркано едното име (фамилията). Жалбата срещу действията на съдебния изпълнител ще е недопустима, а решението ще е влязло в сила и няма как да бъде оспорено. Иск за вреди срещу СИ ми се вижда твърде екзотична хипотеза.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот kontrol » 26 Яну 2011, 03:49

Второто производство заповедно ли е било? За същия или с друг предмет?

Вероятно сте получили заповедта най-късно в началото на февруари 2010 г. Достатъчно е било да напишете само "възразявам". Оттогава е минала 1 година.
Едва ли може да се обоснове, че през това време е имало извънредни препятстващи възразяването Ви обстоятелства (423) или не ви е била известно наличието на предходното решение (424 ГПК).
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 26 Яну 2011, 12:52

hidden написа:
ivan_lawyer написа:Ако е сбъркано името, то няма как да Ви призоват по изпълнителното дело.

Защо да няма как? Ако е посочено ЕГН, адрес...мисля, че ще е достатъчно ясно, че става дума за същото лице, посочено в изп. лист и съдебното решение. Налице са достатъчно индивидуализиращи данни, дори и да е сбъркано едното име (фамилията). Жалбата срещу действията на съдебния изпълнител ще е недопустима, а решението ще е влязло в сила и няма как да бъде оспорено. Иск за вреди срещу СИ ми се вижда твърде екзотична хипотеза.

Колегата ivan_lawyer най-вероятно си представя обичайната хипотеза,където ищеца/заявителя не разполага с ЕГН на ответната страта/Дл. по ЗПр-во.
Ако е посочено ЕГН..,но ако не е посочено?
Би могъл да разполага с него,примерно ако нашия Дл. е бил ищец/Кр. някога.Не ми изглежда такъв да е е случая.
А за питащия-крайно време е да се свържете с адвоката си,той ще Ви обясни какво и що,тук няма как да Ви се обясни,трябва да се видят нещата.Освен това твърдите,че имате вземане за разноските по предишното дело.Каво чакате тогава?Действайте!
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот hidden » 26 Яну 2011, 22:01

svettoslav написа:Колегата ivan_lawyer най-вероятно си представя обичайната хипотеза,където ищеца/заявителя не разполага с ЕГН на ответната страта/Дл. по ЗПр-во.

Това всъщност е необичайната хипотеза :) Много рядко не се знае ЕГН на ответника, а изключителна рядкост е да видиш изп. лист с
1. сгрешена фамилия и
2. липсващо ЕГН

Дори и в този случай адресът и първите две имена са също индивидуализиращи белези, но зависи доколко са уникални (например Иван Иванов от с. Горно Нанагорнище не е достатъчно индивидуализирано).
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство