- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запис на заповед-помощ
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Запис на заповед-помощ
Здравейте на всички , моля Ви ако може някой да ми помогне.Преносител на ЧСИ ми връчи покана за доброволно изпълнение която е следствие от издаден изпълнителен лист през май 2007г.Договорът ми с Ти би ай пише че е от м.февруари 2006г за срок от 1г и 6м. За подписана от мен запис на заповед нямам спомен от изпълнителният лист разбирам че имам такава.Въпросът ми е имали някакъв давностен срок на издаденият изпълнителен лист от м.май 2007 към на база тази запис на заповед.Има ли варианти да се обжалва.Благодаря предварително на всички отзовали се
- dgeami
- Нов потребител
Re: Запис на заповед-помощ
Давността е 5 години.
Не, няма.
Не, няма.
- Sahiba
- Потребител
dgeami написа:Има ли варианти да се обжалва.Благодаря предварително на всички отзовали се
Има. В двуседмичен срок от получаването. Освен поканата за доброволно изпълнение, би следвало да е приложено/а Разпореждане / Заповед.... от Районен съд. И в него е указано, че в двуседмичен срок можете да възразите. Възражението спира изпълнението, щом е по запис на заповед. Възражението се подава до Районния съд, издал Заповедта за изпълнение. Не е необходимо да прилагате някакви доказателства или да посочвате причините поради които възразявате.
А дали си струва да подавате възражение трябва Вие да си прецените, защото е възможно да Ви излезе доста по-скъпо след това.
Ако не можете да се справите с възражението, бихте могли да се консултирате с юрист.
Успех.
- konik
- Младши потребител
konik написа:dgeami написа:Има ли варианти да се обжалва.Благодаря предварително на всички отзовали се
Има. В двуседмичен срок от получаването. Освен поканата за доброволно изпълнение, би следвало да е приложено/а Разпореждане / Заповед.... от Районен съд. И в него е указано, че в двуседмичен срок можете да възразите. Възражението спира изпълнението, щом е по запис на заповед. Възражението се подава до Районния съд, издал Заповедта за изпълнение. Не е необходимо да прилагате някакви доказателства или да посочвате причините поради които възразявате.
А дали си струва да подавате възражение трябва Вие да си прецените, защото е възможно да Ви излезе доста по-скъпо след това.
Ако не можете да се справите с възражението, бихте могли да се консултирате с юрист.
Успех.
Ами като не четете въпроса ще говорите глупости.
ИЛ е издаден по реда на чл. 237 от ГПК (отм.)
- Sahiba
- Потребител
Така е. Производството ще е по реда на чл.250 от ГПК /отм./ - възражение и молба за спиране на изпълнението, подкрепени с убедителни писмени доказателства или обезпечение по чл180-181 от ЗЗД.
Целта на длъжника тук, е да убеди съда, че записът на заповед е издаден, като обезпечение по договор за финансиране. И че не дължи плащания по същия, тъй като се е издължил. Което се доказва с платежни, разписки, квитанции и т.н.
Целта на длъжника тук, е да убеди съда, че записът на заповед е издаден, като обезпечение по договор за финансиране. И че не дължи плащания по същия, тъй като се е издължил. Което се доказва с платежни, разписки, квитанции и т.н.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Sahiba написа:Давността е 5 години.
чл.537, във вр. с чл.531 ТЗ
Чл.116, б."в" ЗЗД
milletti написа:... че записът на заповед е издаден, като обезпечение по договор за финансиране.
Последна промяна vassilev на 28 Яну 2011, 15:42, променена общо 1 път
- vassilev
- Активен потребител
айде нови двайсе
Четете бе хора, преди да говорите глупости... знам колко е давността на записа на заповед... В случая има издаден изпълнителен лист... и е чл. 117, ал. 2 от ЗЗД
а какво ви учудва в обезпечителната функция на записа на заповед?!?!?
относно чл. 250 ГПК (отм.) си мисля, че е маааалко хлъзгава историята, като почти съм убеден, че питащият е реален длъжник и изобщо не е настъпвало погасяване на задължението...
Четете бе хора, преди да говорите глупости... знам колко е давността на записа на заповед... В случая има издаден изпълнителен лист... и е чл. 117, ал. 2 от ЗЗД
относно чл. 250 ГПК (отм.) си мисля, че е маааалко хлъзгава историята, като почти съм убеден, че питащият е реален длъжник и изобщо не е настъпвало погасяване на задължението...
- Sahiba
- Потребител
Sahiba написа:знам колко е давността на записа на заповед... В случая има издаден изпълнителен лист... и е чл. 117, ал. 2 от ЗЗД
Колко ?
Съдебно решение ли е имало ? Това ми е убягнало...
Систематичното място на чл.117, ал.2 е с чл.116,б."б" ЗЗД.
- vassilev
- Активен потребител
vassilev написа:Sahiba написа:знам колко е давността на записа на заповед... В случая има издаден изпълнителен лист... и е чл. 117, ал. 2 от ЗЗД
Колко ?
Съдебно решение ли е имало ? Това ми е убягнало...
Систематичното място на чл.117, ал.2 е с чл.116,б."б" ЗЗД.
Какво изпитваш ли ме?
Давността на ЗЗ е 3+3 години... а за повече разяснения приемам, след записан час и плащане на хонорар!
- Sahiba
- Потребител
Sahiba написа:Давността е 5 години.
Sahiba написа:Давността на ЗЗ е 3+3 години...
РЕШЕНИЕ № 1546 ОТ 14. IX. 1967 Г. ПО ГР. Д. 1009/1967 Г. НА I Г. О.
Приятен уйкенд на всички!
- vassilev
- Активен потребител
М`дам....
п.п. Саше, не спори с Василев. До сега само дваж не е бил прав.... от толкова много, когато е имало спор.
Поднасям извинения, защото съм си позволила, според теб, да "те оценявам". Не такава е била целта на поста.
Неважно.
В бъдеще ще пропускам коментарите ти.
п.п. Саше, не спори с Василев. До сега само дваж не е бил прав.... от толкова много, когато е имало спор.
Поднасям извинения, защото съм си позволила, според теб, да "те оценявам". Не такава е била целта на поста.
Неважно.
В бъдеще ще пропускам коментарите ти.
- Гост.
- Старши потребител
Ха,ха, хаааааааааааа
Що така? Има, няма няколко минутки и хоп - "темата не съществува" от подадения линк в постинга на Василев.
Добре е, че поне Поли е успяла да съхрани постинга му.
Мисля да се съгласим, че по предназначението си мазето е обслужваща част към даден обект на собственост. То би било обект на валидна прехвърлителна сделка м/у лица, притежващи обекти в ЕС единствено при наличие на 2 предпоставки:
1. В площта на апартамента по НА да има включено складово помещение (килер, склад) отделно от прилежащото му мазе;
2. Към апартамента в НА да има описани както мазе, така и таванско помещение.
Липсата на което и да е от горните 2 условия би опорочило всяка сделка с предмет мазе до степен нищожност, поради липса на предмет - чл.26 ЗЗД във вр. с чл.23 ЗКИР. Това е.
Оставям настрана малката подробност, че сме се нагледали на всякакви сделки, обективирани в нотариален акт.
Хора разни, както и Нотриуси разни...
Що така? Има, няма няколко минутки и хоп - "темата не съществува" от подадения линк в постинга на Василев.
Добре е, че поне Поли е успяла да съхрани постинга му.
Мисля да се съгласим, че по предназначението си мазето е обслужваща част към даден обект на собственост. То би било обект на валидна прехвърлителна сделка м/у лица, притежващи обекти в ЕС единствено при наличие на 2 предпоставки:
1. В площта на апартамента по НА да има включено складово помещение (килер, склад) отделно от прилежащото му мазе;
2. Към апартамента в НА да има описани както мазе, така и таванско помещение.
Липсата на което и да е от горните 2 условия би опорочило всяка сделка с предмет мазе до степен нищожност, поради липса на предмет - чл.26 ЗЗД във вр. с чл.23 ЗКИР. Това е.
Оставям настрана малката подробност, че сме се нагледали на всякакви сделки, обективирани в нотариален акт.
Хора разни, както и Нотриуси разни...
-
Melly - Старши потребител
poli_g написа::D М`дам....
[spoiler=vassilev]от vassilev на 30 Яну 2011 12:58 pm
poli_g написа::D М`дам....
п.п. Саше, не спори с Василев.
Аз ли съм Саше?
Приемам, че Василев е прав и спирам спора, благодаря!
- Sahiba
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|