- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Публична продан
|
|
48 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Публична продан
Здравейте,
След дълга съдебна делба къщата ми отиде на публична продан.Успях да взема изпълнителният лист,и 3,5 месеца чаках процедурата.
На 27 януари се явих на търг,и го спечелих.Съдебният изпълнтител ми каза да чакам известие за разпределение,и след това до пет дневен срок да платя сумата на другият наследник.(разбира се чрез неговата банкова сметка)Вече двайсет дена такова известие не съм получил. Бихте ли казали до колко време е срока да бъда уведомен за това разпределение?
След дълга съдебна делба къщата ми отиде на публична продан.Успях да взема изпълнителният лист,и 3,5 месеца чаках процедурата.
На 27 януари се явих на търг,и го спечелих.Съдебният изпълнтител ми каза да чакам известие за разпределение,и след това до пет дневен срок да платя сумата на другият наследник.(разбира се чрез неговата банкова сметка)Вече двайсет дена такова известие не съм получил. Бихте ли казали до колко време е срока да бъда уведомен за това разпределение?
- vasilev_
- Младши потребител
Re: Публична продан
Дааа ясно е,че нито практикуващи нито учащи,са наясно с тая материя.
- vasilev_
- Младши потребител
vasilev_ написа:Дааа ясно е,че нито практикуващи нито учащи,са наясно с тая материя.
Щом ти е утеха, така да бъде.
-
Melly - Старши потребител
Напротив мъчно ми е за вас.Преди Нова Година обиколих десетина адвокати,с гаражни кантори до съда.Молбата ми беше да наема някой за консултации преди,и по време на търга.С голяма учудване установих ,че никой не пожела защото не били наясно с изпълнителните дела.Само един каза,че ще помогне като проверява колко наддаватели предложения има.(срещу доста голяма сума)После се оказа,че съдът нямал право да дава такава информация тоест въпросният се оказа лъжец.(добре,че не се хванах на въдицата)
Ужасно е,че има толкова некадърни прависти-адвокати(или просто мошенници) заради което хората,с подобни проблеми страдат.
Ужасно е,че има толкова некадърни прависти-адвокати(или просто мошенници) заради което хората,с подобни проблеми страдат.
- vasilev_
- Младши потребител
Вижте какво, повечето юристи имат сериозен опит в общуването с хората и им се налага да се срещат със стотици, дори хиляди хора. С времето всеки юрист придобива усет за човека срещу себе си, дали ще му плати, дали ще създава проблеми, дали е конфликтен, дали е възпитан и т.н. Когато някой Ви отсвири, значи просто не Вие харесал То това важи и в обикновения живот, но някои хора просто не си научават житейските уроци.
С глупостите, които пишете тук, само доказвате горното. Никой не иска да помага на човек, който му е неприятен и за без пари. Или едното, или другото. А Вие очевидно сте и двете - хем неприятен, хем скръндзлив
С глупостите, които пишете тук, само доказвате горното. Никой не иска да помага на човек, който му е неприятен и за без пари. Или едното, или другото. А Вие очевидно сте и двете - хем неприятен, хем скръндзлив
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Може би тука е мястото да спомена,че от всичките адвокати на които съм платил по делото,(за делба и после изпълнителното)и консултациите не съм получил никъкъв документ за сумите които прибраха.Може би господин Дянков трябва да се намеси,и най накрая тая гилдия да разбере,че трябва да плаща нещо на държавата.
- vasilev_
- Младши потребител
Вижте Господин Всезнайко, половината от приходите на един адвокат отиват за данъци, осигуровки ,наеми и т.н., кой освен самоосигуряващите се лица дава повече на тази държава!? Че и се появяват толкова много стиснати като Вас, които искат и услуги без пари. Само не намесвайте господин Дянков, че доста хора "са му вдигнали мерника"
Пък и не стига, че сте некомпетентен по поставения въпрос, ами и сте нахален да оплювате адвокатите!? Я, стига вече, какво търсите тук в този форум!?
Бързо да си вървите по пътя!
Пък и не стига, че сте некомпетентен по поставения въпрос, ами и сте нахален да оплювате адвокатите!? Я, стига вече, какво търсите тук в този форум!?
- nk7702n
- Старши потребител
хаха калахане ти клиентите си с конкурс по красота ли ги избираш? тя и поли така правеше май То затова имате толкова време за писане на глупости по форуми разни....
Значи много интересно как го определихте толкова бързо питащия - неприятен, стиснат, невъзпитан.....
Ми кажете, че не сте компетентни по изпълнителното производство и толкова.
До питащия - по окончателния разпределителен протокол районният съд се произнася с решение и доколкото няма установени изрични правила ще важат тези на общия исков процес по отношение на произнасянето - най-късно в едномесечен срок. Разбира се този срок почти никога не се спазва и е възможно да почакаш и малко повече. Проверявай си в районния съд и не се занимавай със ЧСИ-та. Тяхната работа приключва с края на ПП.
Значи много интересно как го определихте толкова бързо питащия - неприятен, стиснат, невъзпитан.....
Ми кажете, че не сте компетентни по изпълнителното производство и толкова.
До питащия - по окончателния разпределителен протокол районният съд се произнася с решение и доколкото няма установени изрични правила ще важат тези на общия исков процес по отношение на произнасянето - най-късно в едномесечен срок. Разбира се този срок почти никога не се спазва и е възможно да почакаш и малко повече. Проверявай си в районния съд и не се занимавай със ЧСИ-та. Тяхната работа приключва с края на ПП.
-
tino76 - Потребител
vasilev_ написа:Може би тука е мястото да спомена,че от всичките адвокати на които съм платил по делото,(за делба и после изпълнителното)и консултациите не съм получил никъкъв документ за сумите които прибраха.Може би господин Дянков трябва да се намеси,и най накрая тая гилдия да разбере,че трябва да плаща нещо на държавата.
Ми те повечето по тукашния форум "юристи" са по разни гаражи или приемат у дома като задължително ще трябва да се събуеш така че по презумпция очаквай от тях същото отношение като от тези, които си посетил....
-
tino76 - Потребител
Тино, ти за пореден път утепА рибата с описаната процедура
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Тино, ти за пореден път утепА рибата с описаната процедура
аз никаква процедура не съ описвал оправи си малко терминологията
после кажи що така мислиш? дай някой факт насреща не само като Яне Янев да пускаш фитила и да бягаш....
-
tino76 - Потребител
nk7702n написа:Вижте Господин Всезнайко, половината от приходите на един адвокат отиват за данъци, осигуровки ,наеми и т.н., кой освен самоосигуряващите се лица дава повече на тази държава!?
Това, разбира се, винаги е било достатъчно условие да се опиташ да скатаеш и да не си платиш данъците, правейки се на луд за касови бележки и фактури.
Класика
- olvinvitoler
- Младши потребител
Най-много ми допадат обобщенията. Класика в жанра.
-
Melly - Старши потребител
Тино, стила на Ваклото Яне ти го ползУваш, като фъргаш димки по фОрОмО. Кое не си описал? Това художествено произведение, както следва:
"До питащия - по окончателния разпределителен протокол районният съд се произнася с решение и доколкото няма установени изрични правила ще важат тези на общия исков процес по отношение на произнасянето - най-късно в едномесечен срок. Разбира се този срок почти никога не се спазва и е възможно да почакаш и малко повече. Проверявай си в районния съд и не се занимавай със ЧСИ-та. Тяхната работа приключва с края на ПП." кой го писа и описа кво се случвало уж? Янето ли?
Аз кви факти да ти соча - ми то си пише в закона. Ти ми кажи на кое основание съдът ще се занимава с въпроса. Що да си губя времето, освен с леееката загриженост, че ако питащият спазва твоя АКЪЛ, може и да чака влака на грешна гара
П.П. Е, ако питащия ти е дал допълнителна информация, която тука не е споделил, може и съд да се занимава, ама нЕма да е РС...
"До питащия - по окончателния разпределителен протокол районният съд се произнася с решение и доколкото няма установени изрични правила ще важат тези на общия исков процес по отношение на произнасянето - най-късно в едномесечен срок. Разбира се този срок почти никога не се спазва и е възможно да почакаш и малко повече. Проверявай си в районния съд и не се занимавай със ЧСИ-та. Тяхната работа приключва с края на ПП." кой го писа и описа кво се случвало уж? Янето ли?
Аз кви факти да ти соча - ми то си пише в закона. Ти ми кажи на кое основание съдът ще се занимава с въпроса. Що да си губя времето, освен с леееката загриженост, че ако питащият спазва твоя АКЪЛ, може и да чака влака на грешна гара
П.П. Е, ако питащия ти е дал допълнителна информация, която тука не е споделил, може и съд да се занимава, ама нЕма да е РС...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Вижте Господин Всезнайко, половината от приходите на един адвокат отиват за данъци, осигуровки ,наеми и т.н., кой освен самоосигуряващите се лица дава повече на тази държава!? Че и се появяват толкова много стиснати като Вас, които искат и услуги без пари. Само не намесвайте господин Дянков, че доста хора "са му вдигнали мерника"
Вижте Господин Всезнайко, половината от приходите на един адвокат отиват за данъци, осигуровки ,наеми и т.н., кой освен самоосигуряващите се лица дава повече на тази държава!?
Ако бях всезнайко нямаше да наемам адвокати.Просто запитах защо не издавате документ за прибраните пари.
Това няма нищо общо с наеми,данъци,осигуровки и.т.н.
Ако бях компетентен нямаше да търся вашата правна помощ,но явно вие сте по боси и от мен защото,не прочетох нищо смислено относно въпроса,а само обиди.
Бързо да си вървите по пътя
Добре,че вие не казвате в тоя форум.Но като ви чета вас защитниците затова ЕС,ни критикува съдебната система.
Каквито адвокатите такива,и съдиите.
Че и се появяват толкова много стиснати като Вас, които искат и услуги без пари
Стиснати казвате два бона за делба,и то с неясен край.Как ще коментирате,и то пари взети напред без да е гарантирана услугата.(преди да приберете парите обещавате чудеса)Това го няма никъде господине!Вие взимате пари без да сте свършили нищо,и после като ги приберете ние клиентите ставаме едни досадници, на които не се обръща никакво внимание.
пп.За ЧСИ все още няма да коментирам,но там положението е още по трагично.
Последна промяна vasilev_ на 19 Фев 2011, 21:53, променена общо 2 пъти
- vasilev_
- Младши потребител
Знаете ли, много хора щяха да Ви помогнат, ако не бяхте започнал с обиди и сарказъм, дори и аз имах такива намерения, но " каквото повикало, такова се обадило"
- nk7702n
- Старши потребител
tino76 написа:хаха калахане ти клиентите си с конкурс по красота ли ги избираш?
Разбира се, че по какво друго? Теб например не бих избрал
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Знаете ли, много хора щяха да Ви помогнат, ако не бяхте започнал с обиди и сарказъм, дори и аз имах такива намерения, но " каквото повикало, такова се обадило"
Не забелязах навалица,но щом твърдите явно това е начина за излизане,от конфузната ситуация.
- vasilev_
- Младши потребител
До сега са минали повече от 4-ри месеца от подаването на молбата и изпълнителният лист,а представям си след колко време ще си взема документа за собственоста(или протокола вписан)+вдигането на възбраната върху имота?Мудна и бавна е тая съдебна система,(направо инквизиция)а ЧСИ за съжаление са изучени от нея.
А иначе парите,и то немалки ги взимат предварително.
А иначе парите,и то немалки ги взимат предварително.
- vasilev_
- Младши потребител
Затова има необходимост от трансмисия между съдебните власти и гражданите.
В частност това е работа на адвокатите, независимо дали са опорочили мнението за себе си или не.
Не е възможно да се взаимства занаята на адвокатите, той е по-скоро практика и рутина.
Има мерки, за противодействие срещу бавността.
В частност това е работа на адвокатите, независимо дали са опорочили мнението за себе си или не.
Не е възможно да се взаимства занаята на адвокатите, той е по-скоро практика и рутина.
Има мерки, за противодействие срещу бавността.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
48 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|