Накратко водя дело срещу една банка. Ако те спечелят делото на първа инстанция аз:
-Какво трябва да поема/ да платя?
- Възнаграждението на вещото лице също ли трябва да възстановя в частта, която банката е заплатила?
- Какъв срок имам да изплатя гореспоменаните разходи?
Същите въпроси имам и ако аз спечеля делото?
Ако се обжалва решението на съда трябва ли да се чака решение на втора инстанция или се изплащат разходите от първа инстанция, а втората е отделно от първата?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За разноските по Гражданско дело
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: За разноските по Гражданско дело
Плащат се разноските направени от другата страна - държавна такса, деловодни, които вкл. разноските за вещи лица и призоваване на свидетели, както и възнаграждение за адвокат или юрисконсулт. Ако загубилата страна обжалва ще изчака решението на втора инстанция за да плати разноските. Няма срок, но е добре да се избегне изпълнителното дело.
- ivanov_p
- Активен потребител
Накратко - защо не питаш адвоката си ?
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Когато има корпоративни опоненти се действа приблизително така - завежда се частичен иск, а ако те го водят, те си го определят.
Оспорва се изцяло нуждата от експертиза.
Така отпада това перо. Справка - състави на СГС и т.н.
Перото адвокати отпада също - ако е толкова зор. Обикновено не е написано от адвокат исковата молба - ако присъства перо адвокатски разноски - то се бие с перото за юрисконсулти и трябва да е по-малкото като сума. Примерно.
Така остава само държавната такса.
Оспорва се изцяло нуждата от експертиза.
Така отпада това перо. Справка - състави на СГС и т.н.
Перото адвокати отпада също - ако е толкова зор. Обикновено не е написано от адвокат исковата молба - ако присъства перо адвокатски разноски - то се бие с перото за юрисконсулти и трябва да е по-малкото като сума. Примерно.
Така остава само държавната такса.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
lovelu написа:Накратко водя дело срещу една банка. Ако те спечелят делото на първа инстанция аз:
-Какво трябва да поема/ да платя?
- Възнаграждението на вещото лице също ли трябва да възстановя в частта, която банката е заплатила?
- Какъв срок имам да изплатя гореспоменаните разходи?
Същите въпроси имам и ако аз спечеля делото?
Ако се обжалва решението на съда трябва ли да се чака решение на втора инстанция или се изплащат разходите от първа инстанция, а втората е отделно от първата?
Кой какви разноски дължи за съдебното производство се определя в зависимост от крайния резултат, постановен с влязъл в сила съдебен акт. Останалото са просто празни приказки...
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
- lawchoice
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|