начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот idt89 » 07 Ное 2019, 20:01

Добър вечер,

Правя сайт на моята фирма и се чудя дали имам правото в него да помесня логото и името на друга фирма която ми е клиент?
Бих искам да спомена, в една от секциите на сайта, фирмите с които работя. Те реално са ми клиенти, така че информацията не е подвеждаща.
Ще съм благодарен ако някой е запознат и сподели мение.

Благодаря предварително,

Христо
idt89
Нов потребител

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот doondie » 08 Ное 2019, 00:32

Привет,

Логото би следвало да има запазени права. При всяко положение, аз не бих публикувал списък с клиенти без съгласието на въпросните клиенти. Ясно, че един вид им правиш реклама, но реално го правиш с користна цел – да извлечеш изгода от факта, че са ти клиенти, като привлечеш по този начин други клиенти.

Кой ти е клиент по принцип е търговска тайна. Ако в договора за услуги имаш клауза, че можеш да ползваш името им в твои рекламни материали, тогава не виждам проблем. В противен случай задължително ги попитай дали имат нещо против. Дори предложи да направиш препратки към техните сайтове, ако желаят.

Поздрави! о/
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Мнениеот boardy » 23 Апр 2020, 15:58

Здравейте, логото (брандът) първо трябва да се проучат от адвокат, за да сте сигурен, че не съвпада и не прилича на друго лого на друга фирма. После трябва да се изработи от дизайнер на брандове, за да отговаря на изискванията на закона. Накрая, след като сте сигурни, че това е Вашият бранд, трябва да го патентовате. Лично аз Ви съветвам да се обърнете към адвокат Ивайло Василев, който се занимава с търговско право и право на интелектуалната собственост. Ето го и неговия сайт с оглед на контакти - ivp.bg Поздрави!
Последна промяна admin на 23 Апр 2020, 17:23, променена общо 1 път
Причина: комерсиален линк
boardy
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 23 Апр 2020, 19:10

Здравейте всички!
boardy - вашето мнение бих категоризирал между непознаване и пълен спам!
Става дума за публикуване в сайт на една фирма, на данни на друга. Всяка фирма има име (по регистрация в ТР за българските), повечето ползват търговски марки (което е нещо, различно от името), лого, слоган и др.
Това, че логото на фирма-клиент може да наподобява лого на трета фирма, не е проблем на питащия! Засегнатата фирма трябва да си решава проблемите с имитатора.

idt89 - както ви е предложил doondie - добрата комуникация никога не е излишна.
jhoro
Активен потребител

Назад към Интелектуална собственост