начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

съдене за клевета

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

съдене за клевета

Мнениеот mariasimovalazarova » 21 Ное 2022, 19:27

Здравейте не знам дали темата е за този раздел - но има една дама във фейсбук, която твърди че аз имам блог в блог. бг и съм пускала обяви за хороскопи. Може ли да я съдя, дамата се намира в Испания.
mariasimovalazarova
Нов потребител

Re: съдене за клевета

Мнениеот ilian_todorov » 23 Дек 2022, 14:59

mariasimovalazarova написа:Здравейте не знам дали темата е за този раздел - но има една дама във фейсбук, която твърди че аз имам блог в блог. бг и съм пускала обяви за хороскопи. Може ли да я съдя, дамата се намира в Испания.

Разбира се, че може да я съдите, няма значение къде се намира. Щом не я открият, ще й назначат служебен защитник да я представлява. Пускате тъжба до който си искате районен съд, който ще го изпрати ако е необходимо до компетентния съд в зависимост от това къде е извършено престъплението и делото ще започне. Според мен обаче ще приключи с оправдателна присъда, тъй като госпожата нито ви е приписала престъпление, нито е разгласила позорящи обстоятелства за Вас, но това няма значение. Таксата на съда е само 12 лева плюс още един-два лева за Изи Пей. Тъй че смело го завеждайте, пък каквото сабя покаже. :D

П.П. Ако я представлява адвокат дори да е служебен, ако я оправдае съдът ще ви осъдят да платите разноските, което не знам дали ще ви хареса. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Гражданство