начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Правилна ли е глобата?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Правилна ли е глобата?

Мнениеот galyap » 13 Юни 2017, 13:05

Здравейте!Случаят е следния тъй като ,с това което прочетох в ЗзДП,не съм съгласна ,да попита.Днес около 09;40 ч. спрях от ляво на платното до тротоар,на място където се паркира постоянно,защото е улица на която се намира малък пазар.Поставих инвалиден талон за паркиране.На 20м пред мен има табела за паяк,а на още 20 по-напред табела за синя зона.В 11;30 ч. намирам бележка "Уведомление" че в 11;10 ч.е извършено нарушение по чл.6 т.1 отЗзДП и съответно глоба 20 лв. Въпроса ми е ,защо имам глоба?
galyap
Нов потребител

Re: Правилна ли е глобата?

Мнениеот martoam » 13 Юни 2017, 15:51

Здравей. Дай малко повече описание- от кой град си, еднопосочна ли е улицата, имало ли е някакъв знак, защото, съдейки от текста в съставения фиш, най-вероятно е имало знак "Паркирането забранено". Относно инвалидния стикер- дава ти възможност да паркираш на места, предназначени и обозначени за инвалиди, но не те оневинява при нарушение на закона. Иначе съгласна или не със закона, трябва да го спазваш. ;) (или да го нарушиш без никой да забележи :lol: )
martoam
Нов потребител

Мнениеот galyap » 13 Юни 2017, 16:42

Плевен,улицата не е еднопосочна.Вярно мястото не беше за инвалиди,сигурно за това са сложили фиша.Не се сетих,защото спирам през ден там,може днес да са решили да са стриктни.
galyap
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 13 Юни 2017, 21:46

martoam написа:Здравей. Дай малко повече описание- от кой град си, еднопосочна ли е улицата, имало ли е някакъв знак, защото, съдейки от текста в съставения фиш, най-вероятно е имало знак "Паркирането забранено". Относно инвалидния стикер- дава ти възможност да паркираш на места, предназначени и обозначени за инвалиди, но не те оневинява при нарушение на закона. Иначе съгласна или не със закона, трябва да го спазваш. ;) (или да го нарушиш без никой да забележи :lol: )

Интересен казус! Преди време бях подал сигнал за неправилно паркирал автомобил (при наличие на знак В27)
В офизиалния и писмен отговор на служба Пътна полиция се казва, че инвалидния стикер (дори и непоставен) е достатъчен, за прекратяване на производството срещу водача.
galyap написа:Плевен,улицата не е еднопосочна.

Тук виждам сруго нарушение. Сам казвате, че улицата не е еднопосочна, а сте паркирали вляво.
По закон
Чл. 94. (3) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя.

А вие сте паркирали вляво - тоест, в насрещното платно. Беше зададен въпрос - Дали улицата е еднопосочна, защото
Чл. 94. (4) На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.
jhoro
Активен потребител

Назад към Гражданство