Здравейте колеги! СПЕШНО
Може ли някой да ми помогне! Имам майка която получава по 130 лв майчинство и сега ще ражда второ дете. Какво да направя. Прекратява ли и се първото майчинство или ще получава два пъти едновременно - и за първо и за второ дете.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 18:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Майчинство за второ дете
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Доколкото имам информация при такъв случай се плаща едно обезщетение за отглеждане на малко дете до навършване 2 годишна възраст на второто по ред дете, тъй като обезщетението е за отсъствие от работа поради такъв ангажимент. За второто дете се плаща еднократната помощ за раждане плюс болнични за бременност и раждане, според предвиденото в КСО, като от там на лицето /майката/ се дължи 130.00 лв. до горепосочения срок.
Ако се родят близнаци децата също са две, но майката ще получава едно обезщетение, нали?
Ако се родят близнаци децата също са две, но майката ще получава едно обезщетение, нали?
- Гост
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|