- Дата и час: 25 Фев 2025, 09:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
може пък някой да ми отговори
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте!Аз съм икономист,а не юрист.Предсои ми сделка С изкупуване на Ет от ЕООД по чл 15 ТЗ. Та въпросът ми е ЕТ то след сделката задължително ли е да продължи да съществува в правния мир. Благодаря предварително.
- Мони
Нее задължително, но е възможно да продължи съществуването си, само че вече зад него няма да стои никакво имущество.
- dinev
- Потребител
След осъществяване на сделката по чл.15 ТЗ, EООД става собственик на предприяятието на ЕТ, като съвкупност от права, задължения и фактически отношениия, след което такова саамостояятелно предприятие вече не съществува и естествено подлежи на заличаване от регистрите на съда, т.е. от правния мир.
- новата
Благодаря за мненията! Попитах тук защото на този въпрос всеки ми дава различен отговор,а пък времето си тече.Притеснението ми идва от това,че според някои лица от данъчната администрация ЕТ то освен,че ще продължи да съществува ще продължава да си е регистрирано по ДДС,а това нещо не ми се изяснява много.
- Мони
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|