начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Чл. 29, ал.1, т.4 от ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чл. 29, ал.1, т.4 от ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

Мнениеот alexa2 » 14 Дек 2005, 16:12

Здравейте!
Въпросът ми е към колеги, които са го правили или имат инф. Как да представя в РИОСВ проекта за програма за управление на дейностите по отпадъците без да ме санкционитат за заскъснението по чл. 106?
alexa2
Потребител

програма за управление на отпадъците

Мнениеот Вал » 15 Дек 2005, 16:10

То не е само програма ,а един куп документи.Аз съм го правила и за малко да ме глобят 3000 лева.Ако ви е задълженвие да се регистрирате по този закон ,от там ще ви дадат заявление и ще ви обяснат какво още. Процедурата е твърде бюрократична. Може и да не ви глобят,щом не е минала проверка и не е писан акт.
Вал

Мнениеот alexa2 » 16 Дек 2005, 15:56

Уважаема Вал,
Благодаря Ви за отзива! Надявам се отново да сте във форума, за да прочетете това и да споделите с мен, начинаещата в тази област, опита си!
Какво имате предвид под това, че не е само пшрограма? Според мен пред РИОСВ имам задължението да представя тази програма, която според мен трябва да се напише в изпълнение на конкретните предписания на същия закон и наредбите, както и декларации относно вида на отпадъците. Какво друго за РИОСВ?
Надявам се искрено на отговора Ви!
alexa2
Потребител

Мнениеот РИОСВ » 16 Дек 2005, 16:14

към alexa2
Въпросът ти е твърде риторичен бих казал аз. Не забравяй че в РИОСВ работят хора като всички други. Така че каквото и да си направила винаги има начин да се разберете "по човешки" както се казва и да ти простят прегрешението. За коя РИОСВ става дума между другото... Мога да помогна евентуално за "човешкото разбиране" :D
РИОСВ

Мнениеот алекса2 » 16 Дек 2005, 17:45

Благодаря, РИОСВ, за съвета! :)
Всъщност, по-притеснена съм за това, което според Вал трябва да представя. Ако наистина сте в системата, може ли да помогнете със съвети? Аз ще се отблагодаря!
алекса2

Мнениеот РИОСВ » 16 Дек 2005, 17:52

Да, в системата съм макар и да не се занимавам точно с отпадъците. Ако искаш конкретни съвети ще трябва да почакаш до вторник защото днес вече е късно а в понеделник съм в София командировка. Ще трябва да се консултирам с колежките които се занимават точно с отпадъците. Все пак кажи за кой РИОС става дума. може да се реши много лесно проблема ти евентуално :)
РИОСВ

Назад към Взаимопомощ