Интересува ме ако нашият "интернет магазин" работи с магазините и складовете на лицензирани производители и вносители на алкохол и предлага тяхната продукция, като физически при нас не се съхранява нищо, ние сме в ролята на посредник, трябва ли да имаме някакви разрешителни и лизензи?
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 18:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на алкохол през интернет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Местни данъци и такси
На първо четене... Мисля че е необходимо да имате разрешително за продажба на Алкохол от общината - отдел "Регионална икономика". Чудно ми е друго, все пак такова разрешение се издава на база някакъв търговски обект, който във вашия случай може да е някъде в америка - самата страница и сървъра на който се съхранява... Обещавам, че скоро ще имате по-конкретен отговор.
- prnedev
- Активен потребител
След като смятате да извършвате търговска дейност в България следва да се регистрирате като фирма по ТЗ. Съответно трябва да имате и адрес на управление от който, ако нямате регистриран друг търговски обект, ще извършвате дейността. За обекта Ви следва да набавите всички необходими лицензи, разрешителни и т.н. според дейността която опражнявате. От там нататък имате право да рекламирате, промотирате и продавате продуктите си по всякакъв начин - дори и чрез Интернет, както и да получавате суми за продадени стоки или извършени услуги включително чрез системи за електронни разплащания.
- tsoft
- Младши потребител
Точно в това е проблема...
Дали офиса може да се приеме като "обект” по смисъла на § 1, т. 17 от Допълнителната разпоредба на ЗОДФЛ. Неприятното е че няма все още практика по този въпрос.
- prnedev
- Активен потребител
Re: Продажба на алкохол през интернет
Кати написа:Интересува ме ако нашият "интернет магазин" работи с магазините и складовете на лицензирани производители и вносители на алкохол и предлага тяхната продукция, като физически при нас не се съхранява нищо, ние сме в ролята на посредник, трябва ли да имаме някакви разрешителни и лизензи?
Не виждам никъде да става въпрос за физически лица. Следователно приемам, че си говорим за ФЛ по ТЗ. За да бъдем изчерпателни обаче, не виждам пречки и в ЗОДФЛ. Поради липса на изрична разпоредба относно интернет търговията в нашия случай можем да приемем, че става въпрос за магазин, който просто ползва алтернативни и незабранени методи за предлагане и разплащане. Единственото ми колебание е дали разрешителните не могат да се избегнат чрез някаква форма на посредничество при условие, че плащанията се нареждат директно към производителя или към някой който има право съответните разрешителни за търговия. Към момента обаче не мога да се ангажирам с конкретно решение.
- Гост
Да, няма пречки да по ЗОДФЛ, раеспективно по ЗКПО, въпроса е в облагането - дали ще е в частта патентен данък, на база търговска площ на "офиса" или ще е по общия ред. Ако се приеме че разрешителното за търговия с алкохол - по ЗМДТ се издава на база "офис", тогава не съм сигурен как биха реагирали от данъчното.
- prnedev
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|